Hírzóna

1300 gyermeket ajándékoztak meg az Ágota-karácsonyon

1300 gyermeket ajándékoztak meg az Ágota-karácsonyon

2017. december 22., péntek
1300 gyermeket ajándékoztak meg az Ágota-karácsonyon

Mintegy 1300 állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatal kapott ajándékot az ÁGOTA Alapítvány, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató támogatóitól csütörtökön az Ágota-karácsonyon. Összesen tíz napig csomagolták az alapítvány és a szolgáltató önkéntesei a személyre szóló meglepetéseket.

Az Ágota-karácsony az ÁGOTA Alapítvány, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató egyik legnagyobb és leginkább várt közös rendezvényre, amelyre minden évben az alapítvánnyal kapcsolatban álló gyerekeket és nevelőszüleiket várják vendégségbe. Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója köszöntő beszédében elsősorban azokhoz a gyerekekhez szólt, akik nemrégiben kerültek állami gondoskodásba, és első karácsonyukat töltik szüleiktől, nevelőiktől távol. – A legfontosabb feladatunk továbbra is az, hogy minden családját vesztett gyermekkel éreztessük, nincsenek egyedül – mondta Kothencz. Kiemelte, nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján fontos, hogy az alapítvány gyermekei tudják, a bajba esett és támaszt keresők mindig beléjük tudnak kapaszkodni.

Az Ágota-karácsony nemcsak a gyerekek ajándékozásáról, hanem az egész évben emberfeletti teljesítményt nyújtó munkatársak díjazásáról is szólt. A kitartó és faradhatatlan munkát emlékplakettel köszönték meg a nevelőknek.

– Mindenki, aki egy Ágota-karácsonyon részt vesz, úgy érzi, hogy egy sajátos nagy családba csöppent – mondta Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, aki boldog ünnepeket kívánt a „család” minden tagjának, az alapítvány gyermekeinek és a nevelőknek.

– A szeretet az, amely karácsonykor betölti a szobát – idézte fel egy kisfiú szavait Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy a szeretet nemcsak az ajándékok kicsomagolásánál van jelen, hanem a becsomagolásukkor is.

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a kis Jézus megszületéséről beszélt. Úgy fogalmazott miszerint, a megváltó csecsemő, az új élet kezdetét jelenti. – A kisded, a megváltó, az újrakezdés reménye – tette hozzá, majd a gyerekek köszöntése mellett háláját fejezte ki a nevelőszülőknek is. Az ajándékozás előtt fellépet a Florists zenekar is, amelybe Kakas Béla is beült egy örömzenélés erejéig, majd Benedek Viktória kápráztatta el a közönséget énekhangjával, végül pedig a bácsalmási gyermekotthon lakói adtak műsort. Az ajándékcsomagok kiosztása után szeretetvendégség zárta az estet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.