Vízilabda: az első negyed döntő volt a szegedi csajok számára

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első negyedben összeszedett hátrány döntőnek bizonyult: nagy csatában kapott ki a BVSC-től a Szeged.

A bajnokságban még pontveszteség nélkül álló BVSC ellen folytatta a szegedi női vízilabda-csapat: a találkozó pikantériáját az adta, hogy a szombati Magyar Kupa-sorsoláson pont a zuglóiakat kapta Szeged a negyeddöntőben, így november 11. és 12-én ismét a BVSC-vel vív párharcot a gárda.

Kele Nikolett akciógóljával indult a meccs, amit Lengyel Dominika egalizált – ezt követően azonban négy vendég gól következett, a BVSC 5-1-re meglépett a második negyed elején. Viszont ekkor ritmust tudott váltani a Szeged, és három perccel később már csak egy gól volt a különbség, az egyenlítésre azonban már nem futotta ekkor a Tisza-partiak lendületéből, Takács Orsolya értékesített fórjával és Leimeter Dóra ötméteresével újra három volt a BVSC előnye.

Árkosy Lilláék azonban nem adták fel, és az utolsó negyed elejére ismét visszajöttek egy gólra, köszönhetően annak, hogy kapott gól nélkül hozták le a harmadik nyolc percet – ám az egyenlítés ezúttal sem sikerült. 7-8-nál ismét több esélye volt arra a hazaiaknak arra, hogy egalizáljanak, azonban ez egyszer sem sikerült – végül Bell szabálytalansága után megítélt ötössel Hertzka Orsolya eldöntötte a meccset.

Alapos küzdelemre késztette a BVSC-t a Szeged, ám a rossz kezdés nem fért bele a mai napon, így ha szoros csatában is, de alulmaradtak a szegedi lányok. Molnár Péter együttese legközelebb szerdán 18.45-től az UVSE vendégeként ugrik medencébe.

Női vízilabda OB I, alapszakasz, 4. forduló

Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – BVSC (1-4, 3-3, 1-0, 2-2)
Szeged, SZUE. Vezette: Kovács Cs. Tamás, Madarasi Gyula.
Szeged: Hosking – Árkosy, Lengyel A., Kádár, Rácz D. 1, Bell, Lengyel D. 3, Csere: Botka, Mihály 2, Pengő, Tóth P. 1. Vezetőedző: Molnár Péter.
BVSC: Tóth E. – Hertzka 2, Farkas T., Leimeter 2, Kuna 1, Kele 1, Gyöngyössy. Csere: Farkas K., Takács O. 1, Koncz, Varga V., Máté 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Emberelőny: 9/1 ill. 6/1
Ötméteres: – ill. 2/2.
Kipontozódott: Mihály ill. Leimeter.
Kiállítva, cserével: Rácz D. ill. Varga V.

Előző sztori

Többet költ online vásárlásnál

Következő sztori

A legfinomabb stresszoldó a csoki