Hírzóna

Több ittas autóst is lekapcsoltak Hódmezővásárhelyen

Több ittas autóst is lekapcsoltak Hódmezővásárhelyen

2017. november 21., kedd
Több ittas autóst is lekapcsoltak Hódmezővásárhelyen

Sikerült kiszűrniük a forgalomból az ittas sofőröket.

A szorgos hódmezővásárhelyi rendőrök csaknem 900 járművezetőt ellenőriztek a városban tartott háromórás akció során – írja a police.hu. Az akcióban több mint 320 járművezetőt „finn módszerrel” ellenőriztek. Ennek lényege, hogy meghatározott útszakaszon a járőrök minden áthaladó gépkocsit megállítanak és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek. Amennyiben a sofőr nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

Az alkoholteszter kétszer mutatott pozitív értéket, amelyből egy esetben közigazgatási, míg a másik alkalommal büntetőeljárás indult.

A hódmezővásárhelyi járőrök további 550 közlekedő tekintetében a passzív biztonsági eszközök használatára és a járművek műszaki érvényességére vonatkozó szabályok betartását is ellenőrizték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.