Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Szegedi szobrász Szent Istvánja Jánoshalmán

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy évig dolgozott rajta a művész. Galériánkból és cikkünkből kiderül, miért tartott ennyi ideig a munka.

Több mint 21 éve készítette az első szobrát az államalapítóról Kligl Sándor szobrászművész. Szent Istvánt és Gizellát ábrázoló alkotását 21 éve leplezték le, azóta is csodálhatjuk a Széchenyi téren. Az eltelt évek alatt több település is követte Szeged példáját, a sorban a legutolsó Jánoshalma. Vasárnap délelőtt itt avatják fel az uralkodót ábrázoló, két méter magas talapzaton álló bronz szobrot.

A művész lapunknak nemcsak exkluzív képeket küldött a jánoshalmi szoborról, hanem az elkészítéséről is beszélt. „Több mint egy évig dolgoztam rajta – természetesen más alkotások mellett. A koronázási palást mintái nagyon megtetszettek, így a megrendelővel együtt úgy döntöttünk, hogy olyan módon jelenítjük meg Szent Istvánt, hogy mindezek látszódjanak” – nyilatkozta lapunknak Kligl Sándor.

Elárulta, nem panaszkodhat, rengeteg munkája van, a következő hónapokban Koppenhágától Kolozsvárig avatnak általa készített köztéri alkotásokat.

no images were found

Előző sztori

Fej nélkül, szétszerelve, egy vegyesraktárban várja a bevetést a szegedi fényszarvas

Default thumbnail
Következő sztori

Ünnepel a Szegedi Kortárs Balett

Legutóbbi hasonló cikkek