Soros György is kitöltötte a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú közleményben reagált az amerikai tőzsdecápa a magyar kormány róla szóló konzultációjára. Részletesen próbálja cáfolni az egyes kérdéseket, állításokat. A Fidesz reagált Soros írására.

Szinte az összes balliberális lap beszámolt arról, hogy Soros György személyesen reagált és írt egy igen hosszú közleményt a magyar kormány legújabb konzultációjáról. Ebben cáfolni igyekszik azt, hogy létezne “Soros-terv”, és hosszassan magyarázza, mit és hogyan értett, írt korábban.

A 168Óra némileg rövidítve ismerteti Soros közleményét. A milliárdos ebben cáfolja, hogy dróton rángatná Brüsszelt, és lényegében újra elmondja, amit már korábban is, miszerint némileg változott az álláspontja a migrációs válság kirobbanása óta.

Bréking: az Európai Parlament megszavazta a kötelező betelepítési kvótát

Pár perce annak, hogy az Európai Parlament elfogadta a rendeletet. Döntés született arról, amire a kormány hónapok óta figyelmeztet – írta Facebook-oldalán Dömötör Csaba államtitkár. Az uniós intézmények megindítanák a betelepítéseket. Nem önkéntes, hanem kötelező jelleggel. Állandó rendszert hoznának létre, létszámkorlát nélkül.

Soros György most (is) azt írja, hogy

  • már nem 1 millió, hanem csak 300 ezer menekültet kellene befogadnia Európának évente;
  • szükség lenne arra, hogy az Európai Unió közös mechanizmus szerint bírálja el a menedékjogot kérelmezők beadványait és elhelyezze a menekülteket;
  • jó lenne, ha ez önkénetesen működne;
  • és az EU-nak 15 000 eurós összeget kellene juttatnia minden menekültnek az első két évben.

Szerinte nem az a cél, hogy

“az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen”,

és nem része a Soros-tervnek, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

UPDATE: A Fidesz reagált Soros írására

Gulyás Gergely kormánypárti politikus budapesti sajtótájékoztatón reagált Soros György fenti szavaira. Gulyás a nyilatkozatot úgy kommentálta:

“eddig azt tapasztalták, hogy Soros György az általa támogatott szervezeteken, az Európai Parlamenten (EP), brüsszeli szövetségesein és alapítványain keresztül támadta a magyar kormányt és Magyarországot, de most személyesen is beszállt a küzdelembe”.

A politikus a “Soros-tervet” hozta fel, amelyben elmondása szerint Soros maga tett konkrét javaslatokat a migránsok betelepítésére, a migráció legalizálására.

Gulyás Gergely szerint Magyarországon alkotmányos keretek között civil szervezetek szabadon működhetnek, ha viszont például Magyarországot külföldön szervezetten próbálják lejáratni, akkor ezt a tevékenységet vizsgálni kell.

Gulyás megerősítette,

“Soros migrációval kapcsolatos javaslatait – “brüsszeli szövetségesein keresztül” – már sikerült átvinni az EP-n. A testület egy olyan határozatot fogadott el – folytatta -, amelyet “Soros egyik szövetségese” terjesztett elő, és amely “feketén-fehéren tartalmazza a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvótát”, az EU-ba lépő migránsok automatikus betelepítését, a felgyorsított családegyesítést”

– amely Németországban olyan vitákhoz vezetett, hogy úgy tűnik, a koalíció sem tud létrejönni -, és tartalmazza a betelepítést elutasító országok megbüntetésének szándékát is.

A frakcióvezető úgy összegzett: Soros György azért fenyegeti most már nyíltan Magyarországot, mert a magyar migrációs politika továbbra sem akar engedni a bevándorlást támogató erőknek. (MTI)

Előző sztori

Halálos építkezés Makón – a bíróság előtt felel a vállalkozó!

Következő sztori

Ennyi migránst fogtak a héten!