Pszichoaktív anyagot árultak Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Előzetesben az új pszichoaktív anyagot áruló gyanúsítottak.

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során előzetes letartóztatását indítványozta annak a két személynek, akik új pszichoaktív anyagot árultak.

A gyanú szerint a két szatymazi gyanúsított közel 40 gramm új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér port szerzett meg, majd adtak át egy harmadik személynek november 3 -án. Ezeken túlmenően a szatymazi ingatlanukban több mint fél kg fehér port, illetőleg sárga színű port tartottak, amelyek szintén új pszichoaktív anyagnak minősülnek, illetőleg a nyomozó hatóság a házkutatás során további kábítószer, illetőleg új pszichoaktív anyag csomagolásához, kiméréséhez szükséges eszközöket foglalt le.

A gyanúsítottak cselekménye alkalmas átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének a megállapítására.

A gyanúsítottakkal szemben hasonló jellegű bűncselekmény miatt az ORFK Repülőtéri Biztonsági Szolgálata, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság is folytat büntetőeljárásokat.

A főügyészség az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyének okán indítványozta mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírájánál.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a gyanúsítottak előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte. A bíróság végzése nem jogerős, azzal szemben gyanúsítottak és védőik szabadlábon való védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Előző sztori

Fonó az alsóvárosi tájházban

Következő sztori

Táncoskedvű olvasóinknak

Legutóbbi hasonló cikkek