Fantasztikus MOL-PICK-siker a Barca ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szeged, 2017. november 19. A szegedi Balogh Zsolt (b2) és Dika Mem, a spanyol csapat játékosa (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában játszott MOL-Pick Szeged - FC Barcelona mérkőzésen Szegeden 2017. november 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kiváló, ötletes támadójátékkal lepte meg a Barcelonát a MOL-PICK Szeged, és le is győzte három góllal a katalán sztárcsapatot.

Nehéz helyzetből várhatta a Barcelona elleni mérkőzést a MOL-PICK Szeged, hiszen az előző három, hazai pályán vívott rangadóját elveszítette – még ha a Balatonfüredet le is győzte az újszegedi sportcsarnokban Juan Carlos Pastor együttese, az mindenképpen más kategóriába tartozó mérkőzés volt.

Mario Sostaric góljával kezdődött a meccs, amit Valero Rivera gyorsan kiegyenlített – ám innentől kezdve állandósult a szegedi előny, amely Balogh Zsolt találatával először volt egynél több a 13. percben. (7-5) Marin Sego ugyan remekül fogott a szegedi kapuban, de egy-egy apró megingást gyorsan kihasznált a Barcelona, és Victor Tomás ziccere után gyorsan egalizált, ám két góllal válaszolt erre a PICK – sőt, mivel Stefan Sigurmansson magabiztosan, sorra dobta be a heteseket, hét perccel a szünet előtt már három volt a Tisza-partiak előnye. Négyre is hízlalta ezt a MOL-PICK, miután Balogh Zsolt elkapta a fonalat, és kintről is nagyon veszélyesen játszott, ám 14-10 után nem tudta megroppantani a Barcelonát a Szeged, így végül három volt közte a szünetben.

A fordulás után öt percig nem lőtt gólt a PICK, a Barcelona így egalizált, és két átlövőjének, Dika Memnek és Nguessannak köszönhetően előbb egyenlített, majd Arino góljával a vezetést is megszerezte, 18-19. Kettő is volt a katalánok előny, ám miközben kettős emberhátrányba került a Szeged, José Manuel Sierra hárított egy hetest, ez pedig erőt adott a PICK-nek a folytatásra, és 20-22-ről három gólt szerezve gyorsan újra átvette a vezetést. Hullámzó meccs volt, de rendre volt egy váratlan megoldása támadásban a Szegednek, hol Balogh Zsolt, hol Dimitriy Zhitnikov, hol pedig Thiagus Petrus villant meg, így öt perccel a vége előtt háromgólos előnyre tett szert a Tisza-parti csapat. Innen már taktikusan játszva nem engedték ki a kezükből a meccset Jonas Källmanék, és végül 31-28-ra legyőzték a Barcelonát – nagy bravúrt bemutatva újra örülhetett az újszegedi sportcsarnok közönsége.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló

MOL-PICK Szeged – Barcelona 31 – 28 (16-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Evgeny Zotin, Nikolay Volodkov (oroszok).
MOL-PICK Szeged: Sego – Sego – Sostaric 1, Balogh 9, Skube 1, Bánhidi 2, Gorbok 3, Källman. Csere: Gaber, T. Petrus 2, Sigurmannsson 6/6, Bodó 4, Blazevic, Zhitnikov 2, Buntic, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Barcelona: Perez de Vargas – Tomás 2, Mem 6, Sorhaindo, Morros 1, N’guessan 7, V. Rivera 3/1. Csere: Ristovski (kapus) 1, R. Entrerríos 3, Pálmarsson 3, Syprzak 1, Lenne, Arino 1, Jallouz. Vezetőedző: Xavi Pascual.
Hétméteres: 6/6 ill. 3/1.
Kiállítás: 8 perc ill. 4 perc.

Juan Carlos Pastor:

“A Barcelona egy elegáns csapat akkor is, amikor nyer és akkor is, amikor veszít.

Nagyon jól kezdtünk, sokkal jobban nézett ki a védekezésünk, mint az utóbbi meccseken, ez erőt adott a csapatnak, így nyugodtabban tudtunk támadni. A szünet után rosszul kezdtünk, visszajött a Barca a meccsbe, ekkor nagyon fontos volt, hogy tartottuk magunkat. Nagy meccset játszottunk ma, a győzelmünk mikéntje is sokat jelent. Fontos ez a két pont számunkra, mert így csatlakozhatunk az előttünk álló csapatokhoz. Tisztában vagyok vele, ha nem ilyen szinten játszunk, akkor nincs keresnivalónk a Bajnokok Ligájában. Büszke vagyok a csapatomra, jól dolgoztak ezekben a hetekben, a legfontosabb, hogy a játékosok hisznek ebben a rendszerben. Ezt a két pontot azoknak ajánljuk, akik mellettünk voltak a nehéz helyzetben, és ma is segítettek nekünk a győzelemben.”

Balogh Zsolt:

“Egy hatalmas teher esett le a csapat válláról, nagy feszültség szabadult fel a csapatban. Megmutattuk, hogy nincs veszve semmi, nehéz időszak volt mögöttünk, de ez nagyobb csapatok esetében is előfordul. A sors visszaadott nekünk két pontot, visszajöhet az önbizalmunk, ezen az úton kell tovább mennünk. Köszönjük a nézőknek, hogy újra egymásra talált a szurkoló és csapat!”

Az ember mindig a maximumra törekszik, ha valaki nem volt elégedett a játékommal, az én magam voltam. Feszült voltam az elmúlt hetekben, nem volt kellemes ebben a közegben élni. Bízom benne, hogy ennek a sorozatnak vége szakad ezzel a meccsel, ha ez sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy minden csapat ellen van esélyünk, akár itthon, akár idegenben.”

Xavi Pascual:

“Gratulálok a Szegednek, megérdemelte a mai győzelmet. Mindenben jobbak voltak nálunk, intenzitásban és akaratban is, ez a két dolog bánt.

Az első félidőben négy góllal vezethetett a Szeged, mert jobban támadott nálunk és ellenfelünk összerakta a védekezését is. A szünet után azt csináltuk, amit kértem a csapattól, nem értem, hogy erre miért nem voltunk képesek az első félidőben. Akkor dőlt el a meccs, amikor Sierra kivédte a hetest, mert akkor két gólra feljöhettünk volna, és maradt volna még esélyünk, de ilyen fontos helyzetben is hibáztunk.”

Victor Tomás:

“Igen, a kihagyott hetes volt az egyik kulcsmomentum a meccsen, de minden gól fontos az elsőtől a hatvanadik percig.

A második félidőben minden labda fontos volt, nem tudok mást mondani, a Szeged jobban játszott nálunk. Ki kell elemeznünk, miben hibáztunk ma. A mai nap után a Szeged egy még veszélyesebb csapat lett, nagyon nehéz lesz bárkinek a Szeged ellen. Biztos vagyok benne, hogy önbizalmat ad nekik az ellenünk szerzett két pont.”

Online közvetítésünk

Előző sztori

Ők kaptak megyei Príma-díjat!

Következő sztori

Hopp! A 13. bajnoki címet is bezsebelte szegedi Nagy Péter!