Írjon nekünk

Politika

Migránsokról kérdezik a szegedieket: mindenkihez becsenget a Fidesz és a KDNP

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Aláírásgyűjtést indít a szegedi Fidesz és a KDNP, az illegális migrációról kérdezik a szegedieket. Nemcsak a standoknál lehet véleményt nyilvánítani, hanem minden egyes háztartást személyesen is felkeresnek.

„Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?”

– ezt kérdezi a szegediektől a helyi Fidesz és KDNP, a véleménynyilvánításra november 18-ától van lehetőség. De nemcsak a szegedi Fidesz-irodában, vagy utcai standolásokon van mód a válaszadásra, hanem minden egyes háztartást személyesen is felkeresnek. Kérdésünkre Nógrádi Tibor, a nagyobbik kormánypárt szegedi elnöke elmondta,

az aláírásgyűjtés első üteme december 17-ig tart majd, utána januárban folytatódik, egészen addig, amíg a teljes lakosságot el nem érik.

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője emlékeztetett, hogy Botka László szocialista polgármester 2015-ben, amikor illegális migránsok ezrei vonultak keresztül Szegeden, azt állította, hogy az itt élőket nem zavarják a migránsok, nem is találkoznak velük az utcákon. Hozzátette, az sem véletlen, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke Botka Lászlóval folytatott megbeszélését úgy összegezte,

Szeged, egy „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”.

A szocialista városvezető idén tavasszal arról is beszélt, hogy lebontatná a kerítést a déli határon, és az utóbbi időben is felerősödtek a hangok, amely szerint a migránsok betelepítésének „célvárosa” Szeged lehetne. Éppen ezért kérdezi az ellenzék erről a lakosságot.

A Jobbik védi meg az MSZP-t

Közleményben reagált a jobbikos Tóth Péter a Fidesz aláírásgyűjtésére, aki szerint egyetlen önkormányzatnak sincs lehetősége Magyarországon migránsok betelepítéséről dönteni, csak egy alapja van a felvetésnek: a szegediek félelmére alapozva akar riogatni a párt a Soros-tervvel.

Botkát más aggasztja

A Polgármesteri Kabinet közleményében úgy reagált: „A Fidesz Soros György mellett már a németeket is démonizálja. Magyarországon csak a kormány tud menekülteket, migránsokat fogadni, városok nem. Menekültstátuszt ugyanis a magyar állam tud adni, és menekülteket fogadni is. A Fidesz húszezer ellenőrizetlen gazdasági migránsnak adott már el letelepedési kötvényt, és a menekültként a határra érkezőknek is csak a magyar állam, a kormány tudja engedélyezni a letelepedést. Vagyis Szegedre csak a kormány tud menekülteket küldeni. Miközben a Fidesz egy újabb értelmetlen kérdésre vár választ polgároktól, Szeged vezetését inkább az aggasztja, hogy a Fidesz-kormány miatt magyarok százezrei, köztük szegediek költöztek már el az országból. Magyarország fő baja ugyanis nem a be -, hanem a kivándorlás” – írta a kabinet.

Kommentek

Hírzóna

Lázár János feljelenti a HírTV-t és az Indexet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Fidesz és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentést tesz a HírTV és az Index ellen a pénteki Célpont című adásban a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott és az Index által is híresztelt rágalmak miatt – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda pénteken este az MTI-vel. A közlemény szerint a HírTV és az Index a legaljasabb és […]

Tovább olvasom

Politika

Czeglédy kijöhet a börtönből – Jelölt lett!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Választási Bizottság megerősítette, hogy hivatalosan is nyilvántartásba vették, így Czeglédy indul a választáson.

Tovább olvasom

Hírzóna

Több tízezer szegedi véleményét kérdezte meg a Fidesz Botka szatyros-korrupciós ügyéről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

És írtak is erről egy közleményt.

Tovább olvasom

Aktuál