Írjon nekünk

Politika

Migránsokról kérdezik a szegedieket: mindenkihez becsenget a Fidesz és a KDNP

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Aláírásgyűjtést indít a szegedi Fidesz és a KDNP, az illegális migrációról kérdezik a szegedieket. Nemcsak a standoknál lehet véleményt nyilvánítani, hanem minden egyes háztartást személyesen is felkeresnek.

„Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?”

– ezt kérdezi a szegediektől a helyi Fidesz és KDNP, a véleménynyilvánításra november 18-ától van lehetőség. De nemcsak a szegedi Fidesz-irodában, vagy utcai standolásokon van mód a válaszadásra, hanem minden egyes háztartást személyesen is felkeresnek. Kérdésünkre Nógrádi Tibor, a nagyobbik kormánypárt szegedi elnöke elmondta,

az aláírásgyűjtés első üteme december 17-ig tart majd, utána januárban folytatódik, egészen addig, amíg a teljes lakosságot el nem érik.

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője emlékeztetett, hogy Botka László szocialista polgármester 2015-ben, amikor illegális migránsok ezrei vonultak keresztül Szegeden, azt állította, hogy az itt élőket nem zavarják a migránsok, nem is találkoznak velük az utcákon. Hozzátette, az sem véletlen, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke Botka Lászlóval folytatott megbeszélését úgy összegezte,

Szeged, egy „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”.

A szocialista városvezető idén tavasszal arról is beszélt, hogy lebontatná a kerítést a déli határon, és az utóbbi időben is felerősödtek a hangok, amely szerint a migránsok betelepítésének „célvárosa” Szeged lehetne. Éppen ezért kérdezi az ellenzék erről a lakosságot.

A Jobbik védi meg az MSZP-t

Közleményben reagált a jobbikos Tóth Péter a Fidesz aláírásgyűjtésére, aki szerint egyetlen önkormányzatnak sincs lehetősége Magyarországon migránsok betelepítéséről dönteni, csak egy alapja van a felvetésnek: a szegediek félelmére alapozva akar riogatni a párt a Soros-tervvel.

Botkát más aggasztja

A Polgármesteri Kabinet közleményében úgy reagált: „A Fidesz Soros György mellett már a németeket is démonizálja. Magyarországon csak a kormány tud menekülteket, migránsokat fogadni, városok nem. Menekültstátuszt ugyanis a magyar állam tud adni, és menekülteket fogadni is. A Fidesz húszezer ellenőrizetlen gazdasági migránsnak adott már el letelepedési kötvényt, és a menekültként a határra érkezőknek is csak a magyar állam, a kormány tudja engedélyezni a letelepedést. Vagyis Szegedre csak a kormány tud menekülteket küldeni. Miközben a Fidesz egy újabb értelmetlen kérdésre vár választ polgároktól, Szeged vezetését inkább az aggasztja, hogy a Fidesz-kormány miatt magyarok százezrei, köztük szegediek költöztek már el az országból. Magyarország fő baja ugyanis nem a be -, hanem a kivándorlás” – írta a kabinet.

Kommentek

Közélet

Ilyen lelkesen csak a jobbikos Tóth Péter tud egyetérteni Botka Lászlóval

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mutatjuk, hogyan vezetett az út az “igazi harcos ellenzékiségtől” a szegedi polgármester faráig.

Tovább olvasom

Gazdaság

Nagy tervnek indult, csúnya bukás lett a Biopolisz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Biopoliszt vizionált Botka László első, 2002-es kampányában. A koncepció azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Tovább olvasom

Politika

Czeglédy Csaba hálás Gyurcsánynak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kádár Jánoshoz hasonlította magát rabosításakor Gyurcsány Ferenc ügyvédje.

Tovább olvasom

Aktuál