Kultúra

Megvan a mórahalmi Patkó Lovas Színház jövő évi műsora!

Megvan a mórahalmi Patkó Lovas Színház jövő évi műsora!

2017. november 29., szerda
Megvan a mórahalmi Patkó Lovas Színház jövő évi műsora!

Bemutatják a Nemzeti Lovas Színház egyik legnagyobb sikerdarabját, A Fekete álarcos lovast és új bemutatóként érkezik a Kincsem című musical is.

Klasszikus és új darabokkal várja látogatóit a Patkó Lovas Színház. Az ezer férőhelyes lovardában júliusban indul a szezon, ekkor mutatják be a Nemzeti Lovas Színház egyik sikerdarabját, A Fekete álarcos lovast is. A történet Miguel kalandjait beszéli el, aki a titokzatos fekete álarca mögé rejtőzve sikerrel vívja egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó és a spanyol uralom ellen. A produkciót lenyűgöző látványelemekkel és kaszkadőrmutatványokkal viszik színre. Mint azt korábban megtudtuk Pintér Tibortól, a színház vezetőjétől, hogy komoly küzdelmet igényel a színészektől az előadásokra való felkészülés. – A színészet egy bohém lelkületet igényel, míg a lovas mívoltunk egy nagyon komoly fegyelmezett sportembert. A kettő együtt nagyon nehezen összeegyeztethető, de mégis azt gondolom, hogy meglehet valósítani.

A ló olyan, mint a nő, szenzibilis, nem lehet benne megbízni és mindig valami újat mutat.

Nekünk profi lovasoknak az a dolgunk, ha ez a csodálatos állat valami olyan akciót csinál, ami újdonság, akkor abból erényt kovácsoljunk – tette hozzá. Szerelemből, harcból és bátorságból sem lesz hiány a jövő évben, ugyanis a bemutatják a Tróját, az azonos című hollywoodi szuperprodukció mintájára. A tavaly Mórahalmon nagy sikerrel játszott darabok közül ismét látható lesz a Rózsa Sándor, az alföldi betyár és az egész programsorozat zárásaként a Csárdáskirálynő is. A Kincsem című vadonatúj családi musical dupla előadással érkezik augusztus első hétvégéjén, hogy emléket állítson a messze földön híres csodalónak.

Fotó:lovasszinhaz.morahalom.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.