Megtalálhatták Farkas Helga gyilkosát

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rábukkantak arra a férfira, akinek tenyérlenyomata azonos a 26 évvel ezelőtt elrabolt és azóta nyomtalanul eltűnt Farkas Helga autójának visszapillantó tükrén lévővel.

A Magyar Nemzet információi szerint, Dél-Olaszországban, Calabria tartományban találták meg a férfit. Mint írják, Palatinus Gábor nyugalmazott rendőrtiszt, az eset egykori nyomozója, több mint két évtizede gyűjti az információkat és a dokumentumokat a máig megoldatlan emberrablási ügyben. Úgy tartja, Farkas Helga elrablását és feltételezett meggyilkolását egy olasz szervezett bűnözői csoport hajthatta végre magyar segítséggel.

Az esetről korábban megírtuk, az akkor 17 éves Farkas Helga ügye a legnagyobb visszhangot kiváltó emberrablás a rendszerváltást követően, melyre a mai napig nem sikerült pontot tenni. Farkas Imre vállalkozó Orosházán a helyi bárt, sörözőt és fagylaltozót üzemeltette, jómódú ember hírében állt. Családjával 1989-ben költözött Szegedre, azonban naponta jártak vissza Orosházára az üzleteik miatt. Lánya ezen az útvonalon tűnt el 1991. június 27-én, melyet még aznap éjszaka követett az első zsaroló telefon: 500.000 német márkát (akkori áron kb. 21 millió forintot) követeltek. Három nap után abbamaradnak a telefonhívások, és a lány hollétére azóta sem derült fény. Szülei mindent elkövettek a felkutatására, 25 millió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Fotó forrása: mno.hu

Előző sztori

A Dóm téren hakniznak Balázsék december 6-án

Következő sztori

Egy 92 éves nénit vertek át és fosztottak ki – előzetesbe kerültek