Közélet

Megtalálták a 23 éve eltűnt szegedi lány holttestét? + VIDEÓ

Megtalálták a 23 éve eltűnt szegedi lány holttestét? + VIDEÓ

2014. március 19., szerda
Megtalálták a 23 éve eltűnt szegedi lány holttestét? + VIDEÓ
d0002CBDCd0f9494255fb

Faültetés közben emberi csontokat fordított ki egy munkagép Jászberény határában. Az RTL Klub információi szerint lehetséges, hogy a 18 évesen, 1991-ben Szegedről eltűnt Farkas Helga maradványaira bukkantak.

A 18 esztendős

Farkas Helga

ügye a legnagyobb visszhangot kiváltó emberrablás a rendszerváltást követően, melyre a mai napig nem sikerült pontot tenni.

Farkas Imre

vállalkozó Orosházán a helyi bárt, sörözőt és fagylaltozót üzemeltette, jómódú ember hírében állt. Családjával 1989-ben költözött Szegedre, azonban naponta jártak vissza Orosházára az üzleteik miatt. Lánya ezen az útvonalon tűnt el, melyet még aznap éjszaka követett az első zsaroló telefon: 500.000 német márkát (akkori áron kb. 21 millió forintot) követeltek. Három nap után abbamaradnak a telefonhívások, és a lány hollétére azóta sem derült fény. Szülei mindent elkövettek a felkutatására, 25 millió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek, még Uri Gellert is felbérelték. A csontokat 60 centi mélyen találták meg a földben, a szakértők elsődleges vizsgálata szerint 30-40 évnél semmiképp sem régebbi a holttest. Ha beigazolódik a gyanú, azzal a magyar bűnügyi történelem egyik legrejtélyesebb esetét zárhatják le.

Alább az RTL Klub híradását tekinthetik meg a történtekről!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.