Bulvár

Meglettek a gerillakötés szegedi elkövetői + FOTÓK

Meglettek a gerillakötés szegedi elkövetői + FOTÓK

2017. november 16., csütörtök
Meglettek a gerillakötés szegedi elkövetői + FOTÓK

Színes fonallal körbehorgolt fák és kerítések képei jelentek meg a legnépszerűbb közösségi oldalon, ahol a szegediek arról találgattak, vajon ki és miért készítette a vidám kötéseket.

Mint az kiderült a színes kötések a Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnázium 105-ik szülinapjára készültek. – Ünneplőbe öltöztettük az iskola egy részét – mondta el lapunk megkeresésére Siposné Gyuris Valéria igazgatónő, akinek az egyik kolléganője olvasott a gerillakötésről. Majd az ő javaslatára a diákok és a tanári kar közös erőbedobással alkották meg a színes díszeket, és helyezték el az iskola környékén.

A céljuk a közösség összehozása és a pozitív gondolatok ébresztése volt. A jelek szerint ez sikerült is, hiszen a közösségi oldalakon egyre több képet osztanak meg a fonalcsodákról. – Ha valaki elsétál előttünk megáll egy pillanatra, van aki betér az iskolába is. *-*Sőt, sokan szelfiznek az alkotásokkal, a róluk készült képeket pedig megosztják – mesélte az igazgatónő bizakodva, hiszen soha nem számított rá, hogy ilyen publicitást nyernek az akciójukkal.

Tudta-e?

A bolyhos forradalom nem új keletű dolog! Több mint 12 éve indult, és azóta világméretű forradalommá nőtte ki magát. A Yarn Bombing, magyarul leggyakrabban gerillakötésnek becézett street art stílus lényege, hogy épületeket, tárgyakat, közlekedési eszközöket színes fonalból készült kötésekkel díszítenek fel. Cserébe pedig a tiszavirág életű díszek egy röpke ideig vidám színfoltjai lehetnek a városoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.