Meglettek a gerillakötés szegedi elkövetői + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.


Színes fonallal körbehorgolt fák és kerítések képei jelentek meg a legnépszerűbb közösségi oldalon, ahol a szegediek arról találgattak, vajon ki és miért készítette a vidám kötéseket.

Mint az kiderült a színes kötések a Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnázium 105-ik szülinapjára készültek.

– Ünneplőbe öltöztettük az iskola egy részét – mondta el lapunk megkeresésére Siposné Gyuris Valéria igazgatónő, akinek az egyik kolléganője olvasott a gerillakötésről. Majd az ő javaslatára a diákok és a tanári kar közös erőbedobással alkották meg a színes díszeket, és helyezték el az iskola környékén.

A céljuk a közösség összehozása és a pozitív gondolatok ébresztése volt. A jelek szerint ez sikerült is, hiszen a közösségi oldalakon egyre több képet osztanak meg a fonalcsodákról.

– Ha valaki elsétál előttünk megáll egy pillanatra, van aki betér az iskolába is.

*-*Sőt, sokan szelfiznek az alkotásokkal, a róluk készült képeket pedig megosztják

– mesélte az igazgatónő bizakodva, hiszen soha nem számított rá, hogy ilyen publicitást nyernek az akciójukkal.

Tudta-e?

A bolyhos forradalom nem új keletű dolog! Több mint 12 éve indult, és azóta világméretű forradalommá nőtte ki magát. A Yarn Bombing, magyarul leggyakrabban gerillakötésnek becézett street art stílus lényege, hogy épületeket, tárgyakat, közlekedési eszközöket színes fonalból készült kötésekkel díszítenek fel. Cserébe pedig a tiszavirág életű díszek egy röpke ideig vidám színfoltjai lehetnek a városoknak.

no images were found

Előző sztori

Szakmák rengetegében tévedhettek el a diákok

Következő sztori

Bréking: az Európai Parlament megszavazta a kötelező betelepítési kvótát