Labdarúgás: Vári elintézte a Szeged-Grosicsot + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Másképp is alakulhatott volna, de kétgólos vereséget szenvedett a feljutásra pályázó Kisvárdától a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely így nehéz helyzetbe került az őszi folytatásra.

Az MTK-val egyetemben az osztályból kiemelkedő Kisvárdát fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia, Supka Attilának több játékosát is nélkülöznie kellett a feljutásra pályázó gárda ellenében vívott meccs során.

Bátran és jól kezdett a Szeged-Grosics az igen magas iramban zajló meccsen: Farkas Márkék többször is be tudták szorítani a Kisvárdát, azonban aaz utolsó passzok hiányoztak a csapat játékából. Ezt a periódust túlélte a Kisvárda, majd egyre jobban magára talált a vendég együttes, és sorra lőhette középre a labdákat, azonban a szegedi védelem mindent hárított. Öt perccel a szünet előtt Ilic léphetett ki egy kifejelt szegedi szabadrúgás utáni kontrával, ám Szántai Levente még ujjal hozzá tudott érni a támadó által megtolt labdához, akinek lövését végül Andrej Causic vágta ki a kapuból. Mégsem 0-0-t mutatott az eredményjelző a szünetben, ugyanis a sokadik jobboldali beadást Vári Barnabás már kapura tudta fejelni, nem túl erős, de pontos bólintásába pedig csak beleérni tudott Szántai, így a bal alsóban kötött ki a labda – lélektanilag a legrosszabbkor került hátrányba a Szeged-Grosics.

A második félidőben sem volt mezőnyben jobb csapat a Kisvárda, ám tíz percet követően egy lapos indítás jutott el Várihoz, akivel szemben csak Szántai állt, Vári viszont okosan átemelte a kapust, így megduplázta csapata előnyét. A folytatásban ugyan próbálkozott a Szeged-Grosics, de a jóval zártabban játszó Kisvárda nagyon stabilan játszott, az átlövések pedig nem jelentettek veszélyt a vendégek kapujára, így a Kisvárda értékes három pontot szerzett, míg a Szeged-Grosics főképp az első félidő játéka alapján bánhatja, hogy nem tudott kihozni többet ebből a meccsből.

A Szeged 2011-Grosics Akadémiára így egy roppant fontos meccs vár jövő héten Siófokon, hiszen a Balaton-partiak mindössze két ponttal áll mögöttük.

NB II., 17. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Kisvárda Master Good 0 – 2 (0-1)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Solymosi Péter (Garai Péter, Bornemissza Norbert).
Szeged-Grosics: Szántai – Achim, Causic, Farkas, Katona, Povázsai, Pászka, Coroian (Zabari – a szünetben), Szabó P. (Beke, 58′), Germán, Zádori.Vezetőedző: Supka Attila.
Kisvárda: Zöldesi – Ryashko, Ilic (Gosztonyi, 67′), Lucas, Izing, Papucsek, Oltean (Heffler, 77′), Melnyik, Vári (Délczeg, 85′), Misic, Lukács. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gól: Vári (45′, 55′).
Sárga lap: Katona (60′) ill. Izing (19′), Oltean (31′).

Supka Attila: “Gyámoltalanul kezdtünk, az első félidőben volt két-három olyan szituáció, amiből gólhelyzetet alakíthattunk volna, ráadásul hátrányban fejeztük be az első félidőt. Hiányzik a kvalitás ahhoz, hogy meccseket nyerjünk, amíg nem tudunk gólt lőni, addig nem tudunk nyerni.”

no images were found

Előző sztori

Szegedi alelnöke lett a Fidesznek, és újraválasztották Orbán Viktort pártelnöknek

Következő sztori

Kézműves programokra invitál a Napsugaras Tájház