/

Közel félezren futottak egy „tök jót”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vártnál többen látogattak ki a Tök-Jó Félmaraton és családi futónapra. Nagyon sok fiatal futott, a versenyre kilátogató országgyűlési képviselő viszont jövőre pótolna, s akkor indulna az egyik távon.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Tök-Jó Félmaraton és családi futónapot Ópusztaszeren. A kisiskoláskorúaktól a nyugdíjasokig sokan elindultak a négy távon. A legrövidebb távolság 2 kilométer volt, a leghosszabb pedig a félmaratonnal azonos: 21 kilométer. Szerencséjük volt a rendezőknek és a résztvevőknek, szép idő várta a nemzeti történeti emlékparkba kilátogatókat.

„A tavalyi 300-hoz képest idén jóval többen indultak, összesen 490-en. Jól sikerült a rendezvény, külön öröm, hogy rengeteg gyermek jött el” – emelte ki Bednár László, a Platán Sport Egyesület elnöke. Nemcsak Csongrád megyéből, hanem Bács-Kiskunból, Hajdú-Biharból, sőt a Vajdaságból is érkeztek sportolni vágyók.

A rendezvényre kilátogatott B. Nagy László országgyűlési képviselő is, aki szerint egy igazi családi programot jelentett a futónap. Ő maga fiatalon rövidtávfutó atléta volt, négy évtizeden keresztül futballozott, nem áll tőle távol a sport. „Nem lehet abbahagyni, nem is szabad abbahagyni, mert egészség megőrzéséhez hozzátartozik a testedzés és a futás. Most ugyan hivatalos elfoglaltságom miatt csak a befutókat tudtam megnézni, de jövőre, ha megtehetem, elindulok. Sajnos, ugyanazokkal a problémákkal küzdök, mint a korombeli atlétatársaim, nekünk már vannak kopásaink, ezért a rövidebb távot választanám” – árulta el a SZEGEDma hírportálnak.

Előző sztori

Labdarúgás: hármat lőve nyerte a megyei rangadót a SZEOL + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: Coroian bombája nem ért győzelmet a ZTE ellen