Kosárlabda: kupameccsre érkezik a Nagykőrös Vásárhelyre

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a hétvégén nem lesz bajnokija, mégsem pihenhet a Vásárhelyi Kosársuli. Szombaton 18.30-kor a Hódtói Sportcsarnokban a Nagykőröst fogadja Hepp-kupamérkőzésen Utasi Gábor együttese. A B-csoport tavaly sok meglepetést okozó újonca idén már nem annyira virgonckodik a bajnokságban, lebecsülni viszont ennek ellenére sem szabad őket.

A tizenkettedik Pest megyeieknek eddig nem termett túl sok babér a bajnokságban: mindössze egy alkalommal tudtak nyerni eddigi hét fellépésükből, a másodosztály elitjében sereghajtója, a Vasas Akadémia ellen. A csapatból eddig Tóth, Lakosa, Markovic és Dobos gyártotta a pontok javát. A kupában – a Kosársulihoz hasonlóan – eddig egy sikert könyvelhettek el, igaz az eredmény alapján az NB II-es középcsapat Szigetszentmiklós ellen igencsak megizzadva győzedelmeskedtek 88-80-ra.

A tabellára pillantva nincs sok különbség a két együttes között. A kék-sárgák ugyanis 2-5-tel, a nagykőrösiek előtt eggyel, a tizenegyedik helyen tanyáznak. Igaz, Utasi Gábor tanítványainak a hosszú utazások és a viszonylag erős eddigi ellenfelek miatt úgy tűnik, hogy jóval nehezebb dolga volt hétvégi riválisaiknál. A teljesítményüket jobban elemezve elmondható, hogy ők a találkozó esélyesei. Ezt erősíti meg a múlt szombaton, a bajnokesélyes OSE Lions ellen mutatott produkciójuk. Akkor csak a második félidőben őrölték fel őket a sokkal erősebb kerettel rendelkező oroszlánok. Az azonban már többször is bebizonyosodott a szezonban, hogy senki nem mehet biztosra egyik derbin sem, így nem borítékolható előre, hogy a két gárda közül melyik jut majd a legjobb 16 közé a Hepp Ferenc Emlékkupában.

Fotó: Kocsis Alíz

Előző sztori

Kosárlabda: pozitívba fordulhat a Szedeák péntek este

Következő sztori

Találják ki mit találtak Röszkénél egy lakókocsiban!