/

Kiderült, melyik nagyvárosban gazdaságosabb lakást venni

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén átlagosan 2600 lakáspiaci tranzakció várható városonként, Debrecenben és Szegeden 3600 körül, míg a legkevesebb Székesfehérvárott (1500), Győrben (2000) és Kecskeméten (2000).

A 100 ezer főnél népesebb vidéki városok közül Miskolcon és Nyíregyházán lehet a legolcsóbban lakást venni. A másik végletet Győr jelenti, itt a legmagasabbak a lakásárak, ezt követi Kecskemét. A szomoldki.hu-n olvasható, a második legnagyobb vidéki városunkban – Szegeden – tavaly 3520 tranzakció valósult meg, míg idén 3%-os bővülés mellett 3650 adásvétel várható, ami Debrecen értékével azonos.

A tégla lakások 225 ezer Ft/m2, a panelek 184 ezer Ft/m2 áron értékesíthetőek. A családi házak iránt kevesebb az érdeklődés, emiatt sokszor csak nyomott 150 ezer forint körüli négyzetméteráron adhatóak el – derült ki az Otthon Centrum elemzéséből. A legerősebb érdeklődés a kis garzon és panellakások iránt van városban, mely vásárlások sokszor befektetési célzattal történnek, különösen az egyetem mellett.

Előző sztori

Körözött bömöst fogtak Röszkén

Következő sztori

Ellaposodott a szegedi közbringa