Kézilabda: nem ízlett a francia BL-vacsora a Picknek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szinte végig futott az eredmény után a MOL-Pick Szeged, amely másodszor is kikapott a Nantes-tól a Bajnokok Ligájában.

Velux EHF Bajnokok Ligája A csoport 7. forduló

MOL-Pick Szeged – HBC Nantes 30-33 (15-17)
Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezeti: Aleksandar Pandzic, Ivan Mosorinski (szerbek).
MOL-Pick Szeged: Sierra – Källman 4, Gorbok 2, Bánhidi 3, Skube 1, Balogh 6/3, Sostaric 3. Csere: Sego (kapus), Buntic 1, Blazevic, Thiagus Petrus 1, Pedro, Sigurmannsson 4/4, Zhitnikov 3, Bodó 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Nantes: Dumoulin – Balaguer 3, Gurbindo 6/2, Feliho, Faluvégi 6, Klein 1, Buric 4. Csere: Saurina 1, Claire 3, Pechmalbec 2, Tournat 3, Lazarov 3, Lagarde 1. Vezetőedző: Thierry Anti.
Kiállítás: – ill. 4 perc.
Hétméteres: 10/7 ill. 2/2

Juan Carlos Pastor: “Azok a dolgok, amelyek az utolsó két vesztes meccsünkön nem működtek, ma sem változtak. Nem működött a védekezésünk, így nem tudtunk leindítás gólokat szerezni és előnyből kézilabdázni, ahogy korábban. Mindig felállt fal ellen kell támadnunk, a játékosaink ilyenkor idegesebben játszanak és rengeteg hibát követnek el azokban a szituációkban, amikor vissza tudnánk jönni a meccsbe. Nincs más hátra, mint dolgozni tovább. Azt gondolom, hogy a legnagyobb gond, hogy a védekezés nem működik. Régebben 35 lövés jött a kapunkra egy meccsen, mostanában pedig legalább 50-et lőnek ellenfeleink. Együtt kell maradni és fejldőnünk kell. Legjobban az fáj, hogy nem tudunk itthon nyerni. Régebben nagy csapatokat is le tudtunk győzni Szegeden, de mostanában túl sok gólt kapunk. A Nantes jól kontrollálta a meccset, előnyben pontosan kézilabdáztak, végletekig kijátszottak minden akciót, a végén pedig gólokat szereztek.”

Bánhidi Bence: “Nehéz bármit is mondani ilyen mérkőzések után, nagyon csalódottak vagyunk. Egész héten motivált volt a csapat és a mérkőzésen is harcoltunk, de itt a BL-ben ez kevés, sokkal precízebben és pontosabban kell védekezni és támadni. Nem voltunk szerencsések sem és a koncentrációnk is odaveszett olykor-olykor a védekezésben, sokszor az utolsó pillanatokban kaptuk passzív után a gólokat. Ez pszichésen nagyon demoralizáló egy csapatnak, végig futottunk az eredmény után. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, de azon vagyunk, hogy kijavítsuk és a következő mérkőzésre összerakjuk a csapatot, elsősorban a védekezést.”

Thierry Anti: “Nagyon büszke vagyok a csapatomra ma este, bár nem értem hogy a bajnokságban miért kapunk ki olyan mérkőzéseken, ahol nem kéne. Nagyon jól játszottunk, 33 gólt szereztünk, védekezésben küzdöttünk, bízom benne hogy a BL-formát át tudjuk menteni a bajnokikra is.”

Faluvégi Rudolf: “Istenfélő ember módjára érkeztem Szegedre, mert komoly tapasztalatom van abban, hogy kell Szegeden veszíteni. A Csurgóval is hasonló taktikával játszottunk itt, csak most egészen más képességű társakkal kell végrehajtani a feladatot. Nem volt könnyű a helyzetünk, nagyon nehéz napokat élünk meg a bajnokságban, nehezen találjuk meg a játékunkat, a BL-ben valahogy jobban megy. A szegedi meccsnek tovább kell vinni a pozitívumait. Nagyon örülök, hogy ennek a csapatnak a részese lehetek, egyszerűen csak jól kell játszanom, boldognak kell lennem és úgy tűnik, hogy ezzel jól boldogulok.”

no images were found

Online közvetítésünk

Előző sztori

Labdarúgás: megvan a Makó első győzelme

Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK