Sport

Kézilabda: kárpótolná a szurkolókat a PICK

Kézilabda: kárpótolná a szurkolókat a PICK

2017. november 10., péntek
Kézilabda: kárpótolná a szurkolókat a PICK

Két hazai vereség után fogadja a francia Nantes-ot a Bajnokok Ligájában a MOL-PICK Szeged: a csapat beállósa szerint a szurkolókért kell játszaniuk szombaton.

Két elrontott találkozó után próbálhat meg javítani a MOL-PICK Szeged szombaton: a szegedieknek nem csupán a vereség ténye lehet fájó, hanem hogy sem a Veszprém, sem a Löwen ellen nem volt reális esélye arra, hogy győzelmet szerezzen, mindkét esetben az ellenfél könnyedén vihette el a két pontot az újszegedi sportcsarnokból. Nincs sok idő azonban a kesergésre, hiszen a keddi, Komlón aratott győzelmet követően újabb BL-találkozó vár Juan Carlos Pastor csapatára a sűrű november újabb elemeként - ráadásul a mellett, hogy a Szeged a múlt héten lépéshátrányba került a német együttessel szemben, a Nantes lengyelországi győzelmével pontszámban beérte a PICK-et, így a csoportkör visszavágói előtt azonos pontszámmal áll a két együttes. Ha pedig csak egy picivel előrébb tekintünk, a Tisza-partiakra a csoport egyik favoritja, a Barcelona vár majd jövő vasárnap, ebben a két hétben akár az is eldőlhet, hogy nyílik-e még reális esélye Balogh Zsoltéknak arra, hogy a csoport első három helyén végezzenek, vagy pedig negyedik, esetleg rosszabb helyezéssel egy várhatóan nehezebb ellenfél következik majd a legjobb nyolc közé jutásért. Mindezeken túl is van plusz motivációja a PICK-nek, hiszen a nyitófordulóban vereséget szenvedett Franciaországban a gárda, így a visszavágás is fűtheti a szegedieket.

Online

Vasárnap 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-PICK Szeged - Nantes férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

"A keddi, Komló elleni győzelem alatt is érződött rajtunk a csúnya vereségek, ezeken próbáljuk túltenni magunkat. Tanulnunk kell az elmúlt hetekben elkövetett hibáinkból. Abban biztos vagyok, hogy a Nantes ellen egy feszült meccset fogunk játszani, de nekünk nyernünk kell hazai pályán, és ki kell szolgálnunk a hűséges szurkolóinkat is. A lelkünknek nagyon jót tenne a győzelem, de nem szabad, hogy elragadjon bennünket a hév, bármennyire sem lesz ez könnyű, nyugodt fejjel kell majd játszanunk" - mondta portálunknak Bánhidi Bence, a MOL-PICK Szeged beállósa. A kékek sok energiáját felemésztette múlt vasárnap az, hogy végig futhattak az eredmény után, hiszen egyetlen percig sem vezettek a Löwen ellen: a Bundesliga címvédője hamar komoly előnyre tett szert, amit nem is engedett ki a kezéből. "Kielemeztük a franciaországi meccset, azt gondolom, egy vereségből mindig többet lehet tanulni. Nem foglalkozom azzal, hogy korábbi csapattársam, Faluvégi Rudolf most ellenfél lesz, a meccs előtt persze beszélünk, de utána igyekszem ezt kizárni" - tért ki a szerződését 2022-ig meghosszabbító játékos arra, hogy korábbi csapattársával ezúttal ellenfélként nézhet farkasszemet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.