Közélet

Kényes kérdés miatt költözködött a jogi bizottság

Kényes kérdés miatt költözködött a jogi bizottság

2017. november 6., hétfő
Kényes kérdés miatt költözködött a jogi bizottság

Kisebb közjáték alakult ki a jogi bizottság ülésén, ugyanis rosszkor kért szót Szabó Bálint jogász, a parttalannak tűnő vita elől másik terembe vonultak át a grémium tagjai.

Mintha nem érdekelné a jogi bizottság tagjait, hogy miről is hoznak döntéseket a pénteki közgyűlésen, kérdések és hozzászólások nélkül nagyjából negyedóra alatt szavaztak a pontokról.

Kisebb közjáték csak a zárt ülés elrendelésekor volt, amikor is a Likvid Kontroll Kft.-t vezető Szabó Bálint jogász kért szót, ám a Binszki József DK-s bizottsági elnök jelezte neki, hogy az ülés elején, a napirend megszavazása előtt kellett volna jeleznie, hogy mondandója van. Azért csak elmondta, hogy Botka László szocialista polgármester összeférhetetlenségének megállapítását kezdeményezte. Szabó emlékeztetett, hogy a

VIP-parkolóbotrány

néven elhíresült ügy már a Gyulai Járásbíróságon van, ahhoz kapcsolódóan pedig jelenleg is folyik nyomozás. Szabó Bálint szerint megáll, hogy ez megingathatja a polgármesterbe vetett közbizalmat, s a városvezetőnek le kellene mondania.

A jogi bizottság három Fidesz-L.É.T-es és KDNP-s tagja adott volna szót a jogásznak, ám a többség ezt elutasította, így a grémium végül a zárt ülés idejére másik terembe vonult át, Szabó Bálintot pedig biztonsági őrrel kísértették ki a polgármesteri hivatalból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.