Egyetem

Kárpátalján mutattak példát a szegedi orvostanhallgatók

Kárpátalján mutattak példát a szegedi orvostanhallgatók

2017. november 18., szombat
Kárpátalján mutattak példát a szegedi orvostanhallgatók

Büszkék lehetünk rájuk, a Kárpát-medence legszegényebb régiójában nyújtottak segítő kezet.

A magyarországi családorvosi tevékenység tapasztalatainak kárpátaljai orvosokkal történő megosztását szolgáló továbbképző tanfolyamot nyitott meg Grezsa István kormánybiztos szombaton a kárpátaljai Beregszászon. A képzéssel párhuzamosan négymillió forintos magyar kormánytámogatásból újítják fel Munkácson a megyei gyermekkórház tetőszerkezetét. A budapesti, valamint

szegedi orvostanhallgatók is ott voltak, ahol segíteni kell: saját gyűjtésből és kormánytámogatásból negyedik alkalommal végeznek szűrővizsgálatokat kárpátaljai településeken.

Mint ismert, Ukrajna keleti felén polgárháborús helyzet uralkodik, az állam jelentős gazdasági nehézségekkel küzd, alacsonyak a fizetések, miközben az új oktatási törvénnyel a magyar diákoknak három év múlva szinte mindent ukránul kell tanulniuk. (MTI alapján, fotó: illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.