Hét tipp a rendőröktől, hogy az ünnepek biztonságosan teljenek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ők elmondták, mi pedig pontokba szedve becsomagoltuk olvasóinknak.

Szegeden rendőrség az elkövetkező hetekben fokozottan fog ügyelni a biztonságunkra, a karácsonyi vásárokban, a pénzintézetek környékén, az utcákon ott lesznek az egyenruhás és a civilbe öltözött hatósági emberek – mondta M. Toronykőy Márta rendőr alezredes. Ennek ellenére nem árt nekünk is résen lenni, ezért összegyűjtötték a legjobb tippeket biztonságunk érdekében.

1.) Ahol a tömeg, lökdösődés előfordulhat, ott a zsebtolvajok is szívesen „halásznak”. Értékeinket – pénztárcánkat, okmányainkat, technikai eszközeinket – jól zárható helyre, például kabátunkba, táskánkba tegyük el! A táskát szorítsuk magunkhoz!

2.) A tömegközlekedési eszközökre felszállva szintén ugyanezekre figyeljünk!

3.) Ha autóval indulunk vásárolni, válasszunk őrzött, kivilágított parkolót! Minden esetben győződjünk meg, hogy bezártuk a kocsit valóban. Ne hagyjunk látható helyen értékeket a járműben!

4.) Online ajándékvásárlás esetén adatvédelmi szabályzattal rendelkező webes felületről rendeljünk! Olvassuk el a korábbi vásárlói véleményeket, hozzászólásokat!

5.) Biztonságos pénzintézeti honlapról utaljunk! Nézzük meg, hogy megjelenése valóban olyan, amilyennek a weboldal alapján lennie kell! Ne legyen semmilyen elírás, mert sok esetben ekkor próbálják átverni a vásárlókat!

6.) Óvatosan használjuk a közösségi oldalakat! Ne posztoljunk olyan bejegyzést, amely arra utal, hogy lakásunk rövidebb, vagy hosszabb ideig őrizet nélkül marad. Nem kell mindenkinek tudni, hogy most szálltunk fel a repülőgépre…

7.) Amennyiben elutaztunk, kérjünk meg egy szomszédot, rokont, hogy időnként nézzen rá a lakásunkra. A reklámújságok kivétele a postaládából nagyon fontos!

Előző sztori

A véső és a művészet találkozott Szegeden

Következő sztori

Lábas Viki: Még nem vagyok hisztis hárpia!