/

Hamisan állították, hogy ki volt a tettes – vádat emeltek ellenük

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival és további négy személlyel szemben, akik 2015-ben valótlanul a férfi feleségét nevezték meg egy közlekedési baleset elkövetőjeként azért, hogy a férfit mentsék a felelősségre vonás alól.

A vádirat szerint a férfi 2015 júliusában, éjszaka, Szegeden, ittas állapotban vezette gépkocsiját, és elütött egy, az úttesten szabálytalanul közlekedő gyalogost, aki később belehalt sérüléseibe. A baleset után pár perccel a helyszínre érkezett a férfi házastársa, akit a férfi rávett arra, hogy vállalja magára a baleset okozását. A nő a baleset miatt indult nyomozásban a férfi kérésére azt nyilatkozta, hogy ő volt a gépjármű vezetője. A férfi további három ismerősét is meggyőzte arról, hogy tanúként állítsák azt a nyomozás során, hogy a felesége volt az, aki a baleset idején a gépkocsit vezette, az ismerősök ennek a kérésnek eleget tettek. A nő és az ismerősök később visszavonták a vallomásaikat és feltárták, hogy a balesetet okozó gépkocsi vezetője a férfi volt.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a többieket a valótlan vallomásra rábíró férfit hamis tanúzás bűntettével és bűnpártolás vétségével, a férfi házastársát bűnpártolás vétségével, míg a további három személyt hamis tanúzás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Szírnek vallotta magát, de igazolni már nem tudta

Következő sztori

Körözött bömöst fogtak Röszkén