Videó

Elviszik Szegedről a szopizó fehér oroszlánt

Elviszik Szegedről a szopizó fehér oroszlánt

2017. november 6., hétfő
Elviszik Szegedről a szopizó fehér oroszlánt

140 gramm macska tejpótlót kapott ebédre az újszülött nagymacska, mert anyukája tíz nap után megunta a szoptatást.

Szépen fejlődik a két és fél héttel ezelőtt született fehér oroszlán kislány a Szegedi Vadasparkban. Ebéd közben látogattuk meg a kis jövevényt, akit gondozói nagy szakértelemmel etettek meg. A cicus 140 gramm macska tejpótló tápszert kapott ebédre. A tejport a gondozók forró vízzel és infúziós oldattal hígították, a kisállat ezt lakmározta nem sokkal délután egy után.

Veprik Róberttől a Vadaspark igazgatójától megtudtuk, nagyjából 3-5 hónapos koráig fogják így etetni az újszülöttet, utána már követeli fogja magának a szilárd táplálékot. - A mesterséges táplálásra azért van szükség, mert az anyja tíz nap után megunta a szoptatást. Előfordul ez azoknál a nagy macskáknál, akik először ellenek, mert számukra még szokatlan lehet az anyaszerep.

- Szerettük volna, ha teljes egészében az anyja neveli, de ilyen helyzetekben nekünk is be kell avatkozni, hogy az újszülött fejlődése zökkenőmentes legyen - folytatta az igazgató. Kiderült az is, hogy a most még édesen cumizó csöppség nem a Szegedi Vadasparkban lesz majd nyugdíjas nagymacska.

- Nagyon kevés fehér oroszlán él a világon, és nagyjából egy éves korában neki is találunk majd egy másik állatkertet, ahol tovább fejlődhet. Mi nagyon örülünk neki, hogy beindult a szaporító programunk és bízom benne, hogy jövőre újabb kis fehér oroszlán születhet a Szegedi vadasparkban - zárta beszélgetésünket az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.