/

Életfogytiglant kaphat a Teréz körúti robbantó

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2016. szeptember 25. Rendõri kordon 2016. szeptember 25-én a fõvárosi Király utca és a Teréz körút keresztezõdéséhez közel, ahol ismeretlen eredetû robbanás történt 24-én késõ este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsõdleges információk szerint két ember megsérült, a mentõk kórházba szállították õket. A rendõrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit. MTI Fotó: Balogh Zoltán

P. ­Lászlóról két elmeorvosi vizsgálat is azt állapította meg, hogy a férfi büntethető!

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, P. Lászlót várhatóan előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, valamint terrorcselekmény előkészületével fogja megvádolni a vádhatóság. A gyanúsított halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat – írja a Magyar Idők.

*-*így a gyanúsított halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat.

A lap szerint várhatóan napokon belül bejelenti a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy vádat emeltek a robbantó ellen. A P. László elleni nyomozást a főügyészség szeptember 15-én az iratismertetéssel fejezte be, ám a tervezett intézkedésekről nem nyilatkoztak.

A gyanúsított P. László elleni nyomozást a főügyészség szeptember 15-én az iratismertetéssel fejezte be. Kovács Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője általánosságban arról tájékoztatott, hogy az ügyész a nyomozás iratainak megismerését követően harminc napon belül dönt a vádemelésről.

*-*A határidőt az ügyészség vezetője harminc nappal meghosszabbíthatja, ezen túlmenően pedig a felettes ügyész ennél hosszabb – legfeljebb kilencvennapos – határidőt is engedélyezhet.

A nyomozó ügyészek szerint P. László volt az, aki 2016. szeptember 24-én este házi készítésű robbanóanyaggal megtöltött, repeszképző anyagokkal
– szögekkel – megnövelt rombolóhatású pokolgépet robbantott a budapesti Teréz körúton. Majd a merénylet másnapján a tettes álnéven e-mailt küldött a laptopjáról a Belügyminisztériumnak, pontosan leírva, hogy milyen szerkezetű pokolgéppel robbantott.

Kiderült, az elfogásakor lefoglalt laptop merevlemezén találták meg a nyomozó ügyészek a vizsgálat során azt a másik, el nem küldött levelet is, amelyben P. László egymillió eurót akart követelni a tárcától, hogy ne kövessen el további merényleteket.

Előző sztori

Becsöngetés és eladás a Déli Szóban – lapozza online!

Következő sztori

A fenekelős rendező titokban látogatja a színházi próbákat Szegeden?