/

Ekkora felújításon még soha nem esett át az újszegedi sportuszoda

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meg is mutatjuk, hogy néz ki a felújított uszoda!

Június hatodika óta nem használhatták a szegediek az újszegedi sportuszodát: az alapos felújításon átesett létesítmény hétfőtől azonban újra fogadja vendégeit – keddi ott jártunkkor épp a férfi vízilabda-csapat edzett a medencében, a ContiTech Szeged egészen idáig minden edzését Hódmezővásárhelyen tartotta, míg meccseit idegenben játszotta.

Az uszodában a földben lévő összes vezetéket kicserélték, padlófűtést építettek ki, és dupla sátort is kapott az uszoda. Új, energiatakarékosabb világítással látták el a létesítményt, egyúttal egy új stúdiót is létrehoztak, ahonnan többek között a vízilabda mérkőzések hangosítása is megoldható. Kicserélték a beton borítást is, így egy csúszásmentes padozatos járhatnak az uszoda vendégei, e mellett pedig egy automata rendszer szabályozza a levegőbefújást. Ha valaki csobbanna, azt új startkövekről teheti meg, de hogy még hátrébb menjünk a folyamatban, megújult út, egy fix folyosó vezet az uszodához is.

Az új gépház miatt mintegy másfél méterrel szélesebb is az sátor. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. a tervek szerint a későbbiekben a kismedence esetében is egy hasonló beruházást hajtana végre, ám ehhez várhatóan – csak úgy, mint a mostani beruházás esetében, amely a Szegedi Vízipóló Suli TAO-pályázatán keresztül futott – kell majd egy partnerszervezet.

Előző sztori

Meghalt Stadler József

Következő sztori

Lépjen, mielőtt szétfagy a vízmérője