Egymilliárd forintos fejlesztést adtak át Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Bodrogi Bau Kft. nyílászáró- és hőszigetelőanyag-üzemének átadásán elhangzott, az üzemeket egy-egy 1200 négyzetméteres alapterületű, a projekt keretében kialakított csarnokokban rendezték be. A beruházás felét, 500 millió forintot uniós támogatásból finanszírozták.

Bodrogi Ferenc ügyvezető igazgató az új üzem átadásán elmondta, a Bodrogi család 500 éve él a Tisza mellett, az 1996-ban alakult vállalkozás korábban hőszigetelőanyagok, alumínium nyílászárók és szerkezetek kereskedelemével, beépítésével foglalkozott. Az elmúlt évtizedek alatt sok apró lépés és döntés alapozta meg, hogy a kis építési vállalkozásból a térség meghatározó építőipari vállalkozásává válhassanak, amelynek elérésében a család összetartó ereje is kiemelt szerepet játszott.

B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a fejlesztési támogatás az előrelépésnek csupán egy része, hiszen csak a megfelelő szakértelem birtokában lehet sikeresen működtetni egy vállalkozást. Véleménye szerint a Bodrogi-család jó példával áll. A megye fejlesztési biztosa azt is elmondta, Csongrád megye az innovatív fejlesztések, beruházások területén kifejezetten előnyös helyzetben van, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a 2014-2020-as programozási időszakban átlagon felül teljesít a megye a nyertes pályázatok tekintetében. A politikus hozzátette, Szegeden számos jelentős fejlesztés van még kilátásban többek között a Modern Városok Program keretein belül is.

A gyár, illetve a termékek nagyköveti szerepét a Telekom Veszprém játékosa, Nagy László tölti be. Megtudtuk, a cégcsoport eddig csaknem 250 embernek adott munkát, a fejlesztésnek köszönhetően a foglalkoztatotti létszám 270-300-ra nő.

no images were found

Előző sztori

Megvan, mikor kapják meg a plusz pénzt a nyugdíjasok

Következő sztori

Mi szóltunk - újabb kínos vereség

Legutóbbi hasonló cikkek