Írjon nekünk

Közélet

Egyházgyalázás lett a szegedi melegjogi beszélgetésből

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Kibővítené esélyegyenlőségi programját a szegedi önkormányzat, ugyanis komolyabb támogatásra van szüksége az LMBT(Q) közösségnek a városban. Ennek apropóján szervezett beszélgetést a szegedi Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek közössége a Grand Cafe-ban. Végül inkább a katolikus egyházat fikázták, a szegedi melegekről keveset beszéltek.

A szegedi önkormányzat heteken belül felülvizsgálja a helyi esélyegyenlőségi programját. Jobban szeretnék ugyanis támogatni az LMBT(Q) közösség tagjait a városban – tudtuk meg. Eredetileg emiatt szervezett beszélgetést a Grand Caféba a közösséget támogatók szegedi csoportja is hétfő este.

A feminista teológus

A beszélgetés egyik résztvevője Dr. Perintfalvi Rita katolikus teológus, a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesületének elnöke, aki

magát feminista teológusnak nevezte,

az est folyamán egyetlen konkrét gondolatot sem fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy Szegeden miként lehetne jobbá tenni a melegek helyzetét. Ferenc Pápára hivatkozva azt mondta, hogy Isten mindenkit szeret.

A feminista teológus (bármit is jelentsen ez) kimondta: a Magyar Katolikus Egyház 100 évvel van lemaradva a Nyugathoz képest és itthon

„ki vannak rekesztve a melegek és ez a helyzet még rosszabb lehet, mert a mi társadalmunk nem olyan fejlett az elfogadás terén, mint más nemzetek”.

Menekültek és melegek

Cserháti Sándor lelkész, az SZTE vallástudományi óraadója párhuzamot vont a menekültek és a melegek között. Szerinte ugyanis Magyarországon ugyanúgy démonizálják a migránsokat, mint a melegeket – ami ráadásul nem is túl nehéz feladat itthon.

Cserháti – igen bonyolultan – kifejtette azt a véleményét is, aminek a lényege az, hogy a homoszexuális család is lehet ugyanolyan „jó”, mint egy „normális”, heteroszexuális család.

A püspökök mindent eltakaró palástja

Bár mi, és a közönség jó része is elsősorban arra lett volna kíváncsi, hogy Szegeden milyen program mentén erősítenék a melegek, illetve az LMBT(Q) közösségi tagjainak elfogadását, de erről gyakorlatilag nem beszéltek. Szóbakerült viszont az, hogy a szakértők szerint

„mi magyarok mennyire nem tudjuk kezelni a melegek integrációját és mennyire romlott a magyar katolikus egyház is, ahol a püspökök palástja minden mocskot eltakar”.

Az est vége volt igazán izgalmas, amikor már arról értekeztek, hogy vajon „Isten szereti-e a melegeket, vagy sem?” (Nyilván.)

De a csúcspont minden bizonnyal az marad, amikor (egy kérdésre válaszolva) Cserháti fejtegetni kezdte, hogy

miért is Isten teremtménye a pedofil.

Ez már annyira szürreális, hogy inkább megmutatjuk videón (nem lesz hosszú):

Milyen melegnek lenni Szegeden?

Az esemény után megkérdeztük a vitavezető Szabadkai Bálintot, hogy milyen most melegnek lenni Szegeden, de azt mondta: fogalma sincs, mert ő nem szegedi és nem is meleg – csak egy aktivista.

Kommentek

Hírzóna

Orwell megjósolta a Facebook-világot is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Apáti Bence cikke.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a csengelei konyhát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Pályázati forrásból több mint 13 millió forintot fordítanak a berendezés modernizálására.

Tovább olvasom

Hírzóna

Grezsa István polgármesterjelölt békét és fejlődést kínál Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hamarosan kezdetét veszi az aláírásgyűjtés.

Tovább olvasom

Aktuál