//

Egy kis szorongás délről!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Please go to your post editor > Post Settings > Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Vidámnak a legkevésbé sem mondható albummal jelentkezett a szegedi Balkan Shadows zenekar. A tavaly egy videó klippel debütáló banda egy év elteltével jelentette meg a Magamra Tűvel Vésem címet viselő 5 számos kislemezét.

A szövegek koncepciója többnyire egy sötét és kesergésekkel teli világképet vázolnak fel, tartalmuk inkább az emberi érzelmekre épít. A lemez címe és borítója, – ami Király Petra keze munkája – is ezt a hangulatot hívatott tükrözni.

A zenekart legközelebb december 2-án Siófokon lehet látni, de a tavaszi lemezbemutató turnén a fővároson kívül, Dunaújváros, Kecskemét, Győr, Debrecen és nem utolsósorban Szeged is a célok között van. A turné állomásain már a készülő új számokat is meghallgathatja a közönség, amik már az új koncepció jegyében készülnek, a dobos poszton Bódy Pétert váltó Béres Balázzsal, és szövegileg és zeneileg is kicsit progresszívebb jeleget kapnak.

Előző sztori

Koraszülöttek világnapja Szegeden: lilába borul a Rektori hivatal és a dóm

Következő sztori

Kosárlabda: a két legutóbbi Szedeák-edző meccsel egymás ellen csütörtökön