Déris fiúk sikeres a városi asztalitenisz diákolimpián

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Móricz Tornacsarnokában került lebonyolításra a városi középiskolák legjobb pingpongosainak részvételével az V.-VI.-korcsoportos diákokok egyéni versenye.

A csoportküzdelmek elődöntői során a Déris diákok két ötös csoportba kerültek, ahol körmérkőzést játszottak más tagintézmények diákjaival. Az itt elért eredmények döntöttek a helyezésekről és a tovább jutásról. Az izzasztó, óriási összpontosítást, ügyességet és sokoldalú fizikai képességeket igénylő küzdelmek során végül mind a négy Déris fiú, csoportjuk győztesei lettek.

A Kalla Lajos, Majer Attila, Purák Rajmund, Micziz János összetételű kvartett, ezzel a helyezéssel bejutott a verseny négyes döntőjébe. Diákolimpiai vonatkozásban ilyen eredményre a sportág és talán az iskolák történetében sem volt még példa.

A döntőbéli keresztbe játszás során a versenyt végül Kalla Lajos nyerte meg veretlenül. Kalla látványos pörgetéseivel nagyon labdabiztosan és ellenálhatatlanul játszott. Tudása alapján megérdemelten nyert. A látottak alapján okvetlenül ki kell emelni a második helyezett Májer Attila teljesítményét, aki még csak egy éve játszik komolyan. Kitartásának, sportág iránti szeretetének, édesapja és családja támogatásának köszönhető hogy ilyen elismerésre méltóan szerepelt. Mindenképp meg kell említeni a két harmadik helyezett Purák Rajmund és Micziz János teljesítményit is. Purák óriási küzdő, a legnehezebb pillanatokban sem adta fel. Végül nagy küzdelemben, hosszas labdamenetek és lecsapások kereszttüzében, öt szettes mérkőzésen kapott ki a csoportdöntők során Májertől. A szenzációt Micziz János szolgáltatta, aki az esélytelenek nyugalmával kezdett. Majd két megnyert mérkőzés után, látványos és tapsot érdemlő óriási taktikai csatában legyőzte a nála esélyesebb Radnótis vetélytársát.

Végül a döntőbéli keresztbe játszások végeredménye alapján Kalla Lajos és Májer Attila jutott a sportág Vásárhelyi megyei döntőjébe. Ott ők képviselik majd Szegedet és iskolájukat.
A tanulók felkészítője Kovács János testnevelő és Bácsi Bernát edzők voltak.

Rendkívüli és elismerésre méltó, hogy egy iskolából 4 tanuló lett városi döntős. Ez az eredmény azért is értékes, mert a tanulók nem igazolt versenyzők. Tanári és edzői irányítással, amatőr módon eddzenek iskolájukban vagy amatőr egyesületben. Egészséges életmódot folytatva, a tanulás mellett, kevés szabadidejükből vesznek el időt, hogy játszhassanak.

A lányok versenyét Kiss Rebeka Anna, a Radnóti Gimnázium tizedik osztályos tanulója nyerte.
Sportszerű, kedves, magával ragadó vidám személyiségével Rebeka a verseny legeredményesebb leány versenyzője volt. Iskolázott tenyeres és fonák ütéseivel minden ellenfelének megnehezítette a dolgát. Micziz elleni mérkőzése a nap leglátványosabb összecsapása volt.

Előző sztori

Migránsokat fogtak Röszkénél

Következő sztori

Jobban van az egy hónapja elütött cica