Bútorlapba rejtett cigarettaszállítmány bukott Röszkén + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

918 doboz adózatlan cigarettát találtak egy utánfutóban, Röszkén.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szerbiából Svájcba tartó szerb rendszámú, utánfutós buszt és utasait ellenőrizték Röszkén. A járművön utazók, valamint a két sofőr egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy bejelentenivaló árut nem visznek magukkal – tudtuk meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, majd kockázatelemzés alapján az utánfutó ellenőrzése mellett döntöttek. A raktér felnyitásakor a NAV munkatársai konyhabútor-elemeket találtak. Gyanússá vált, hogy a bútorlapok, vastagságukhoz képest túl könnyűek voltak. A tüzetes vizsgálaton a bútorlapokból összesen 720 doboz Marlboro, valamint 198 doboz Davidoff márkájú, adózatlan cigaretta került elő.

A megközelítőleg 1,5 millió forint értékű dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták, a járművet vezető szerb férfi ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

Előző sztori

Napos idő várható Szegeden vasárnap

Következő sztori

Nem minden szegedi csaj veti meg a virtuális vérontást