Sport

Asztalitenisz: Bácsi Bernát nyerte a negyedik Szeged Grand Prix-t

Asztalitenisz: Bácsi Bernát nyerte a negyedik Szeged Grand Prix-t

2017. november 28., kedd
Asztalitenisz: Bácsi Bernát nyerte a negyedik Szeged Grand Prix-t

A Floratom Szeged AC Probart negyedik alkalommal rendezte meg a Szeged Grand Prix amatőr asztalitenisz tornát.

A játékosok melegítése kertek között ide-oda suhanó szellő libbenő mozgására hasonlított. A versenykezdés izgalmával egyre felerősödő mozgás és hanghatások, egyre erősödő légmozgást, idővel viharos széllökést indítottak el a teremben. Ez a fizikai jelenség a játék során odáig fokozódott, hogy a verseny közepére szinte már egy kisebb trópusi vihar alakult ki. Az izzadsággal, idegi villámlással járó csoport, és főtáblai küzdelmek, orkán erőjűvé nőték ki magukat. A nyolc között idővel, egy „négy fős szökőár” is utat tört magának. Bácsi Bernát már egy 7-es erejű földrengés kíséretében érkezett az elődöntőbe, ahol nagyszerű játékkal legyőzte, a hanghatásokkal és 250km/h mozgási sebességgel magát szintén ide beverekedő Sztanó Lászlót. Zentay Viktor pedig már egy karibi hurrikánhoz hasonlított, amikor mennydörgések közepette öt szettben legyőzte a legádázabb tájfunra hasonlító Lantos Zoltánt. A Bácsi és Zentay névre keresztelkedett döntőbéli két Szupercella találkozása a Titánok harcához hasonlított, melyet végül a Herkulesölő Bácsi Berci nyert. Mindkettejük „fénykardja”, a fizikai értelemben ismert fénytörést is meghazudtoló módon, olyan íveket húzott, mint a szivárvány, a felhőszakadás utáni tavaszi égbolton. Bácsi, ezen a napon mindenkit elfújt az útjából, mint az orkán a falevelet. A verseny végén, az optikai csalódásnak is beillő természeti jelenségek, hihetetlen élményt nyújtva hagyták el az asztalitenisz partvidéket. Akik látták és elszenvedték őket, azok megkezdhették a vereséghez vezető technikai hibák romjainak felszámolását és egy eredményesebb harcmodor újjáépítését.

Eredmények

A-Döntő

1. Bácsi Bernát (Hód ASE) 2. Zentay Viktor (Jánoshalma) 3. Sztanó László (ATSK) és Lantos Zoltán (Game Over-Kiszombor)

B-Döntő

1. Radics Béla (Démász) 2. Győrki László (MOAC) 3. Szanka Csaba (Tápé) és id.Zentay Tamás (Jánoshalma)

C-Döntő

1. Bunford Béla (Szabadka) 2. Naszradi András (Game Over-Kiszombor) 3. Szöllősi Gábor (Szabadka) és Tóth Géza (Kiskunmajsa)

D-Döntő

1. Lakatos Mátyás (Szabadka) 2. Márkus Gábor (Négyek-Szeged) 3. Széll József (Röszke) és Csanádi Tamás (MOAC)

Páros

A-Döntő

1.Bácsi Bernát és Zsoldos Alexandra (Hód ASE) 2. Naszradi András és Lantos Zoltán (Game Over- Kiszombor) 3.Győrki László (MOAC)-Radics Béla (Démász) és Szanka Csaba(Tápé)-Szalma Ernő (Volvox)

B-Döntő

1. Csanádi Tamás – Gádzser László (MOAC) 2.Szöllősi Gábor és Lenner Csaba (Szabadka) 3.Márkus Gábor–Kasza Zoltán (Szeged) és Huczek Péter-Huczek Roland (Floratom)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.