Állati jól indult a nap a szegedi Karolina-iskolában

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem háromszáz alsó tagozatos kisdiáknak tartott órát a felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány Szegeden.

Kicsit másképp indult a hét a Karolina-iskola gyerkőceinek, akik elsősorban a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg. November 6-án csaknem háromszáz nebulónak tartott órát a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A gyerekek többek között a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg a szervezet munkatársaitól, és kiemelt szerepet kapott a prevenció is. Ennek lényege, hogy azok a fiatalok, akik ma az iskolapadban ülnek már felelős állattartóként lépjenek át a felnőtt korba. Így kevesebb állat kerülhet az utcákra, menhelyekre, állatotthonokba, valamint csökkenhet az állatkínzások száma is.

Az alapítvány természetesen nem üres kézzel érkezett az iskolába: a nem is olyan régen, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által felajánlott két kiadványból jutott a kicsiknek és a tanároknak is. A Harmóniában együtt 2017 oktatófüzetet örömmel fogadták a gyerekek. A hivatal azért hozta létre a kiadványt, hogy minél több kisgyermekhez eljussanak azokat az alapvető kutyatartási és gyakorlati tudnivalók, javaslatok, amelyek a harmonikus ember-állat kapcsolat alapjai. Ez a szemlélet szervesen illeszkedik az alapítvány filozófiájába és programjaiba is.

A tanárok a nemrég megjelent Kutyakötelesség című könyvecskéből vehettek át több példányt. A kiadvány elsősorban a kutyákra koncentrál, és bár eredetileg a civil állatvédőknek, az önkormányzatok, a rendőrség és a szakhatóságok állatvédelemmel foglalkozó munkatársainak szánták, az alapítvány sikerrel alkalmazza az iskolai foglalkozásaiban is. A pedagógusok a naprakész információk és jogszabályok áttanulmányozásával válaszokat adhatnak a diákok, vagy éppen a szülők állatvédelemmel kapcsolatban felmerült kérdéseire.

Előző sztori

Kamionba bújva zötykölődtek volna át a határon

Következő sztori

Autók csókolóztak össze Algyőnél