A rászoruló családok karácsonya is lehet szép

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged legkaritatívabb munkahelyi csapatát keresi a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány. Az akció célja, hogy az össyzegyűlt tartós-élelmiszer adományokból legalább 80 szegedi hátrányos helyzetű kisgyermekes család karácsonyát varázsolják szebbé.

Az alapítvány szeretné az akcióval felhívni a figyelmet a gyermekéhezésre és a rászoruló családok helyzetére is. Pataki-Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke elmondta, hogy heti szinten kapnak megkeresést ilyen családoktól, akik elsősorban tartós-élelmiszer segítséget kérnek a Mosolykommandótól.

– Sokan el sem tudják képzelni, hogy ilyenkor mekkora örömöt tudunk okozni a családoknak és a gyerekeknek. Volt olyan család, ahol a kisiskolás korú gyerek akkor látott először szaloncukrot, amikor vittünk nekik – mondta el Pataki-Fődi Brigitta.

A Mosolykommandó alapítvány idén azoknak az önkéntes munkahelyi csapatoknak a jelentkezését várja, amelyek szívesen segédkeznének az adománygyűjtésben. Jelentkezni az info@bohocdoktor.hu e-mail címen, vagy a +36 30 340 2911-es telefonszámon lehet a csapat fantázianevével és elérhetőségeivel. A gyűjtés december 1. és 15. között tart.

Előző sztori

Ismét van áram a tiszaszigeti határátkelőnél

Következő sztori

Halálos baleset történt Hódmezővásárhely és Szikáncs között