Bulvár

A legfinomabb stresszoldó a csoki

A legfinomabb stresszoldó a csoki

2017. november 4., szombat
A legfinomabb stresszoldó a csoki

A kakaóbabból készült édesség szerte a világon nagy népszerűségnek örvend. Sokan úgy gondolják fogyasztásától boldogabbak lesznek. Mutatjuk a szegediek melyiket szeretik leginkább.

„Régóta a köztudatban van, hogy stresszesebb időszakban az emberek gyakrabban nyúlnak a csokoládéhoz. Tudományosan is kimutatták, a csoki boldogsághormonokat szabadít fel, nyilván vigyázni kell vele, mert ha túl sokat fogyasztunk belőle az bizony az alak rovására megy, úgyhogy csak módjával fogyasztom” – mondta el hírportálunknak

Bereczki Zsuzsanna

. Majd hozzátette: általában nem vásárolnak csokoládét, ismerősöktől, barátoktól kapják. ” Három gyerek van a családban, őket szokták meglepni csokival. Ha magunknak vásárolunk, akkor inkább a fekete magas kakaótartalmú csokoládékat preferáljuk, mert az ismereteink alapján kifejezetten egészséges a hatása. Ha ajándéknak szánjuk az édességet, akkor kézműves csokit vagy különleges bonbont veszünk, a tölteléke vagy a formája miatt”–tette hozzá.

Katona Margit

, a Latin Negyed üzletvezetője szerint, az utóbbi években egyre nagyobb számban vásárolják a különleges, jó minőségű csokoládékat. „ Régebben sokkal többen vásárolták a hagyományosnak mondható tejcsokoládét, gondolom azt hitték az a legfinomabb. Mostanra azonban rájöttek, a magasabb kakaó tartalmú nemcsak egészségesebb, hanem finomabb is.”–fogalmazott az üzletvezető, majd hozzátette korosztályok szerint is fel lehet osztani a különböző csokoládé fajtákra való igényeket. „A fiatalabbak nyitottabbak az új dolgokra, a változatosságra. Merészebbek, ezért nem riadnak vissza például egy fekete csoki és chili paprika kombinációtól sem. Az idősebbek pedig jobban keresik a régebbi klasszikusabbnak mondható ízeket. Sőt, ha a már megszokott terméket aktuálisan nem találják meg a kínálatban, hajlamosak hasonló jellegűt választani egy másik gyártótól. A praliné jellegű édességek az idősebb korosztály nagy kedvence.”– nyilatkozta a Szegedma.hu-nak Katona Margit. Az általános iskolás

Balogh Márton

sokszor fogyasztja a kedvelt édességét, leginkább mégis a tejes változatát kedveli. Az idősebb korosztály azonban egyértelműen a fekete csokoládé mellett döntött.

Nagy Piroska

az egészséges életmód híve, ezért inkább a magas kakaótartalmú csokit vásárol. Mint mondja, a család nagy és sok az édesszájú gyerek, akiknek inkább tejes csokit vesznek, mert az szeretik. „Nem eszem olyan gyakran csokit, mint a férjem, ő inkább szereti. De 3-4 naponta pár kocka fekete csokit, vagy mogyorósat én is megeszem”– tette hozzá

Weinketz Rozália

, aki ha ajándékba vásárol, akkor inkább különlegesebb kézműves terméket keresi a boltok polcain. „Ajándéknak a vásárlók általában olyan csomagolású terméket keresnek, amelyeken az adott alkalomra szóló feliratok olvashatóak, de népszerűek a kézműves termékek is, az átlátszó csomagolású különböző szárított gyümölcsökkel megszórt csokoládék. Sőt egyre közkedveltebbek a bonbonok, amik rengeteg féle ízben kaphatóak és a vevő saját maga válogathatja össze őket, amit végül egy díszes csomagolásban adhat át”– mondta a szakember, akinek személyes kedvence a sóskaramellás bonbon, az édes és a sós íz harmonikus keveredése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.