A legfinomabb stresszoldó a csoki

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kakaóbabból készült édesség szerte a világon nagy népszerűségnek örvend. Sokan úgy gondolják fogyasztásától boldogabbak lesznek. Mutatjuk a szegediek melyiket szeretik leginkább.

„Régóta a köztudatban van, hogy stresszesebb időszakban az emberek gyakrabban nyúlnak a csokoládéhoz. Tudományosan is kimutatták, a csoki boldogsághormonokat szabadít fel, nyilván vigyázni kell vele, mert ha túl sokat fogyasztunk belőle az bizony az alak rovására megy, úgyhogy csak módjával fogyasztom” – mondta el hírportálunknak Bereczki Zsuzsanna. Majd hozzátette: általában nem vásárolnak csokoládét, ismerősöktől, barátoktól kapják. ” Három gyerek van a családban, őket szokták meglepni csokival. Ha magunknak vásárolunk, akkor inkább a fekete magas kakaótartalmú csokoládékat preferáljuk, mert az ismereteink alapján kifejezetten egészséges a hatása. Ha ajándéknak szánjuk az édességet, akkor kézműves csokit vagy különleges bonbont veszünk, a tölteléke vagy a formája miatt”–tette hozzá.

Katona Margit, a Latin Negyed üzletvezetője szerint, az utóbbi években egyre nagyobb számban vásárolják a különleges, jó minőségű csokoládékat. „ Régebben sokkal többen vásárolták a hagyományosnak mondható tejcsokoládét, gondolom azt hitték az a legfinomabb. Mostanra azonban rájöttek, a magasabb kakaó tartalmú nemcsak egészségesebb, hanem finomabb is.”–fogalmazott az üzletvezető, majd hozzátette korosztályok szerint is fel lehet osztani a különböző csokoládé fajtákra való igényeket. „A fiatalabbak nyitottabbak az új dolgokra, a változatosságra. Merészebbek, ezért nem riadnak vissza például egy fekete csoki és chili paprika kombinációtól sem. Az idősebbek pedig jobban keresik a régebbi klasszikusabbnak mondható ízeket. Sőt, ha a már megszokott terméket aktuálisan nem találják meg a kínálatban, hajlamosak hasonló jellegűt választani egy másik gyártótól. A praliné jellegű édességek az idősebb korosztály nagy kedvence.”– nyilatkozta a Szegedma.hu-nak Katona Margit.

Az általános iskolás Balogh Márton sokszor fogyasztja a kedvelt édességét, leginkább mégis a tejes változatát kedveli. Az idősebb korosztály azonban egyértelműen a fekete csokoládé mellett döntött. Nagy Piroska az egészséges életmód híve, ezért inkább a magas kakaótartalmú csokit vásárol. Mint mondja, a család nagy és sok az édesszájú gyerek, akiknek inkább tejes csokit vesznek, mert az szeretik. „Nem eszem olyan gyakran csokit, mint a férjem, ő inkább szereti. De 3-4 naponta pár kocka fekete csokit, vagy mogyorósat én is megeszem”– tette hozzá Weinketz Rozália, aki ha ajándékba vásárol, akkor inkább különlegesebb kézműves terméket keresi a boltok polcain.

„Ajándéknak a vásárlók általában olyan csomagolású terméket keresnek, amelyeken az adott alkalomra szóló feliratok olvashatóak, de népszerűek a kézműves termékek is, az átlátszó csomagolású különböző szárított gyümölcsökkel megszórt csokoládék. Sőt egyre közkedveltebbek a bonbonok, amik rengeteg féle ízben kaphatóak és a vevő saját maga válogathatja össze őket, amit végül egy díszes csomagolásban adhat át”– mondta a szakember, akinek személyes kedvence a sóskaramellás bonbon, az édes és a sós íz harmonikus keveredése miatt.

no images were found

Előző sztori

Vízilabda: az első negyed döntő volt a szegedi csajok számára

Következő sztori

Vízilabda: nem borult a papírforma a fővárosban