13 évesen ért Európa csúcsára Flóra

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2000 eurót, díszoklevelet és emlékplakettet nyert Tabatabai Nejad Flóra a Kaunas Talenten Litvániában.

A 13 éves szegedi lány élete legnagyobb sikerét érte el hétfőn – értesült a SZEGEDma. Lapunk az utazása előtti utolsó napon látogatta meg a tehetséget, melyről videót is készítettünk. Flóra végül nem az anyanyelvi dalával varázsolta el a nemzetközi zsűrit, hanem a már elhunyt előadók kategóriáját nyerte meg.

– Az in memoriam versenyen olyan előadók dalaival indulnak a versenyzők akik már nem élnek. Míg a Klasszikus ének és a pop ének kategóriákban külön korosztályokban versenyeztek a fiatalok, addig az In memoriamban mindenki egymás ellen versenyzett. Flóra ezt nyerte meg, ebben a kategóriában 62-en indultak. A versenyek győztesei egy gálán mérkőztek meg egymással ott végül a fesztivál összesített díját egy olasz lány nyerte meg – mondta Balogh Zoltán, a nemzetközi zsűri magyar tagja.

Digitális zongorát vesz nyereményéből Flóra

A szegedi lány 2000 eurót, egy díszoklevelet és egy emlékplakettet nyert a Kaunas Talenten és egyből a verseny után már nyilatkozott is nekünk Litvániából. A megmérettetésen egyébként három lány képviselte Magyarországot.

– Még nem fogtam fel mi is történt velem. Szerettem volna jó eredményt elérni, sokat készültem mert tudtam, ez nagyon nehéz verseny. Nagyon örülök most és ma éjjel biztos bulizunk a magyar csapattal. A nyereményemből egy digitális zongorát szeretnék vásárolni, anya is mondta, ez jó ötlet, mert tanulok zongorázni is. A maradékot félre fogom tenni és az énekesi tanulmányaimra fordítom, de azért Lucát és Laurát, akikkel a versenyen voltam, biztos meglepem valami aprósággal – mesélte a SZEGEDma-nak Flóra a győzelmi mámorban.

Flóra Judy Garland Over the rainbow című örökzöldjének jazzes feldolgozását énekelte, mégpedig így:

Itt pedig meghallgathatjátok az eredeti dalt:

Flórát legközelebb Szegen a Szeged Szépe döntőjében hallhatjuk élőben énekelni, december 9-én az IH-ban.

(A nyitófotón a színpadon Balog Zoltán zsűritag, Flóra édesanyja és Flóra látható)

Előző sztori

Alufóliában tartották a “porcukrot”

Következő sztori

Rocker ismerősünk szegedi albérletkeresését olvassa az ország!