ARC

13 évesen ért Európa csúcsára Flóra

13 évesen ért Európa csúcsára Flóra

2017. november 28., kedd
13 évesen ért Európa csúcsára Flóra

2000 eurót, díszoklevelet és emlékplakettet nyert Tabatabai Nejad Flóra a Kaunas Talenten Litvániában.

A 13 éves szegedi lány élete legnagyobb sikerét érte el hétfőn - értesült a SZEGEDma. Lapunk az utazása előtti utolsó napon látogatta meg a tehetséget, melyről videót is készítettünk. Flóra végül nem az anyanyelvi dalával varázsolta el a nemzetközi zsűrit, hanem a már elhunyt előadók kategóriáját nyerte meg. - Az in memoriam versenyen olyan előadók dalaival indulnak a versenyzők akik már nem élnek. Míg a Klasszikus ének és a pop ének kategóriákban külön korosztályokban versenyeztek a fiatalok, addig az In memoriamban mindenki egymás ellen versenyzett. Flóra ezt nyerte meg, ebben a kategóriában 62-en indultak. A versenyek győztesei egy gálán mérkőztek meg egymással ott végül a fesztivál összesített díját egy olasz lány nyerte meg - mondta Balogh Zoltán, a nemzetközi zsűri magyar tagja.

Digitális zongorát vesz nyereményéből Flóra

A szegedi lány 2000 eurót, egy díszoklevelet és egy emlékplakettet nyert a Kaunas Talenten és egyből a verseny után már nyilatkozott is nekünk Litvániából. A megmérettetésen egyébként három lány képviselte Magyarországot.

- Még nem fogtam fel mi is történt velem. Szerettem volna jó eredményt elérni, sokat készültem mert tudtam, ez nagyon nehéz verseny. Nagyon örülök most és ma éjjel biztos bulizunk a magyar csapattal. A nyereményemből egy digitális zongorát szeretnék vásárolni, anya is mondta, ez jó ötlet, mert tanulok zongorázni is. A maradékot félre fogom tenni és az énekesi tanulmányaimra fordítom, de azért Lucát és Laurát, akikkel a versenyen voltam, biztos meglepem valami aprósággal - mesélte a SZEGEDma-nak Flóra a győzelmi mámorban. Flóra Judy Garland Over the rainbow című örökzöldjének jazzes feldolgozását énekelte, mégpedig így:

Itt pedig meghallgathatjátok az eredeti dalt: https://youtu.be/1HRa4X07jdE Flórát legközelebb Szegen a Szeged Szépe döntőjében hallhatjuk élőben énekelni, december 9-én az IH-ban.

(A nyitófotón a színpadon Balog Zoltán zsűritag, Flóra édesanyja és Flóra látható)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.