Közélet

Zöldül Szeged – faültetési program indult

Zöldül Szeged – faültetési program indult

2017. október 26., csütörtök
Zöldül Szeged – faültetési program indult

Háromezer ötszáz facsemetét ültetnek Szeged-szerte, a város negyvenmillió forintot költ erre a célra – jelentette be Botka László. A városvezető a környezetgazdálkodási cég vezetőjével lapátot is ragadott, egy fát ők ültettek el jelképesen a Tisza Lajos körúton.

Szeged minden városrészében ültetnek facsemetéket – ahogy erről már

augusztusban döntött a pénzügyi bizottság

.

Botka László

polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, véderdősávokat alakítottak ki a város levegőjének tisztasága érdekében, Szőregen most egy hektárnyi erdőt telepítenek. Hozzátette, kiemelt terület a Szentháromság utcai gesztenyesor rekonstrukciójának folytatása is,

mely programot egyébként maga Botka függesztette fel 2015 őszén

, illetve a Tisza Lajos körúton ezüsthársakat ültetnek. Összességében 200 helyszínen fognak fákat telepíteni – tudatta a polgármester.

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. arról beszélt, hogy azért pusztulnak ki a fák városszerte, mert nem jut elegendő víz a gyökérzetükhöz, a csapadékvizet teljes mértékben elvezetik ugyanis, illetve az is probléma, hogy nagyon sok a betonfelület a belvárosban. A klímaváltozás miatt évek óta ügyelnek arra is, hogy olyan fajtákat telepítsenek, amelyek bírják a szélsőséges meleget, így a Szentháromság utcai gesztenyesor fapótlásait egy hibridfajjal végzik. Kérdésünkre Makrai elmondta, a Tisza Lajos körúton is indokolt lenne zöldsávot kialakítani, ám egyrészt költséget, másrészt a közművek miatt szinte lehetetlen lenne a kivitelezése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.