/

Zöld út a sárga napijegynek

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
cof

Úgy tűnik, megint lesz napijegy, vagyis olcsóbban lehet parkolni a sárga zónában januártól. 

Rácz Tibor, a városüzemeltetési bizottság külsős tagja emlékeztetett, szeptemberben még csak nem is vette napirendjére a bizottság a témát, majd az októberi közgyűlésen Tóth Péter jobbikos képviselő felvetését mégsem utasította el a polgármester, hanem azt kérte, hogy a parkolórendszert üzemeltető Szegedi Közlekedési Kft. vizsgálja meg a kérdést. A városüzemeltetési bizottság hétfői ülésére el is készült az SZKT módosító indítványa, amely szerint 2018. január elsejétől az olcsóbb, azaz a sárga zónában aki 6 óránál többet szeretne parkolni napijeggyel tehesse ezt meg. Rácz Tibor úgy értékelt, elfogadhatónak tartják ezt a kompromisszumos javaslatot, a sárga zóna kihasználtsága egyébként sem 100%-os.

Tóth Péter azt közölte, hogy a napijegy 1320 forintba fog kerülni jövő évtől, a parkolóautomatáknál pedig márciustól váltható ez a jegytípus. Megjegyezte, a klinikák környékén kimondottan hasznos lehet a napijegy, hiszen egy műtét, netán szülés elhúzódhat.

A Jobbik továbbra is azt szorgalmazza, hogy a Széchenyi téren és a környékén a parkolókat ne a hivatali dolgozók foglalják el, hanem bocsássák a szegediek vagy az ideérkezők rendelkezésére, a hivatalnokok pedig a város Arany János utcai, egyébként kihasználatlan parkolóházába álljanak be.

Előző sztori

Sittre mehetnek a fertőtlenítős csalók

Következő sztori

A vértől lesz jótékony a jóga