Vízilabda: érvényesítette a papírformát az Eger

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sima vereséget szenvedett a Contitech Szeged férfi vízilabda-csapata a jóval esélyesebb ZF Eger otthonában.

Nem várt könnyű feladat a szegedi srácokra, ugyanis a bombaerős ZF Eger otthonában szálltak ezúttal medencébe a férfi vízilabda OB I ötödik fordulójában. Az Eger nem is kegyelmezett a rutintalan szegedi együttesnek, rögtön egy 3-0-s sorozattal indították a találkozót, az első szegedi gólt Farkas Richárd szerezte egy megúszást követően. A következő negyedben emelte a tétet a hevesi együttes, ezt a játékrészt szegedi szempontból demoralizáló 7-0-val zárták, Biros Barnabás a hetediket ráadásul egyetlen másodperccel a nagyszünet előtt jegyezte, így már ekkor 11-1-t mutatott az eredményjelző. A hosszú szegedi gólínséget és az egri futást Szilvasán Bence szabaddobásgólja szakította meg, a harmadik játékrész pedig viszonylag kiegyenlített küzdelmet hozott, de ezt is sikerült megnyernie az Egernek 4-2-re. Az utolsó felvonás is egri góllal indult, amire még Szilvasán Patrik válaszolt, de Rasovic gólja keretbe foglalta a negyedet és a találkozót is, a vége sima, 20-4-s hazai győzelem. Varga Péterék idegenbeli túrájukat az OSC otthonában folytatják.

Férfi vízilabda OB I 5. forduló

ZF Eger – Contitech Szeged 20–4 (4-1, 7-0, 4-2, 5-1)
Eger, vezette: Homonnai Dániel, Veilandics Zoltán.
Eger: Mitrovic – Rasovic 4, Lőrincz 3, Cuckovic, Vlachopoulos 3, Bedő 2, Biros B 3. Csere: Tóta (kapus), Angyal 1, Kürti, Magyar 1, Decker Á. 1, Melegh 2. Vezetőedző: Dabrowksi Norbert.
Szeged: Molnár – Baróthy, Berki, Szilvasán B. 1, Irmes, Korbán 1, Fodor. Csere: Zsigri, Sikter, Mickic, Szilvasán P. 1, Börcsök, Farkas 1. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 3/4 ill. 0/3
Ötméteres: – ill. 1/1

Előző sztori

A piarista gimnázium adott otthont a Görgey Artúr Történelemversenynek

Következő sztori

Szájer József: Nyugat-Európa az önfeladás állapotában van