Vízilabda: a kupában sem bírtak az Egerrel a szegedi lányok

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem tudott visszavágni az Egernek a bajnokságban, hazai medencében elszenvedett vereségért az SZTE Taylor&Nash a Magyar Kupában.

A női Magyar Kupában két helyszínen, tíz csapat száll harcba a negyeddöntős helyekért, így a lebonyolítás alapján az ötös csoportokból az első négy helyezett lép tovább – a szegedi együttes a szentesi csoportba került, ahol a házigazda mellett a BVSC-vel, az Egerrel és a Tatabányával kell megvívnia a továbbjutásért.

Jól kezdte a kupahétvégét Molnár Péter csapata, hiszen döcögős kezdés nyitány után legyőzték a Tatabányát, majd szombat este a Szentest is sikerült felül múlni egy végletekig kiélezett csatában. Vasárnap délelőtt az az Eger várt a szegedi lányokra, amelyikkel már bajnokin is találkoztak, s amely nyerni tudott a SZUE-ban, így volt miért visszavágnia Kádár Ildikóéknak. A játék képe azonban nem sokat változott a bajnokihoz képest, rögtön az első támadásból megszerezte a vezetést az Eger Tóth Csenge akciógóljával, majd Somhegyi büntetőjével már kettő volt az előny. Szegedi részről csak Mihály Kinga volt eredményes az első negyedben, igaz, ő kétszer is bevette Horváth kapuját, de így is 5-2-s egri előnyről vághattak neki a felek a második felvonásnak. Itt előbb Rácz Daniella, majd Mihály Kinga talált be, ezzel visszakapaszkodott mínusz egyre a Szeged, ám ezt ismét két hevesi találat követte. A nagyszünetre egy gólt sikerült lefaragnia hátrányából Lengyel Anettéknek, ám a harmadik játékrészben eldőlt a találkozó sorsa. Az Eger négyszer is bevette Tess Hosking kapuját, így az utolsó negyedre már csak az maradt a kérdés, hogy mennyi lesz a különbség. Nos, az már nem változott, három-három gólt szereztek a felek, végül 14-8-ra nyerte meg a találkozót a ZF Eger.

Utolsó mérkőzését a BVSC ellen játssza a szegedi csapat Szentesen vasárnap este 20 órától.

Női vízilabda Magyar Kupa

Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash – ZF Eger 8-14 (2-5, 3-2, 0-4, 3-3)
Szentes, vezette: Molnár Péter, Knézy Jenő Márk.
Szeged: Hosking – Mihály K. 3, Lengyel A., Kádár, Rácz D. 1, Lengyel D. 1, Bell 1. Csere: Árkosy 1, Pengő, Tóth P. 1. Vezetőedző: Molnár Péter.
Eger: Horváth A. – Molnár D., Ráski 4, Miklós R. 3, Tóth Cs. 2, Somhegyi 1, Games. Csere: Szűcs P. 2, Szilágyi Sz. 1, Kékesi 1, Kocsis, Hornyák. Vezetőedző: Biros Péter.
Kipontozódott: Tóth P. ill. Molnár D.

Előző sztori

Lázár: a reformáció megváltoztatta világunkat

Következő sztori

Fidesz: Brüsszel a Soros-szervezeteket is bevonná a migránsok betelepítésébe