Közélet

Vádemelés a török-belga embercsempésszel szemben

Vádemelés a török-belga embercsempésszel szemben

2017. október 19., csütörtök
Vádemelés a török-belga embercsempésszel szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török-belga kettős állampolgárságú férfival szemben, aki idén augusztusban próbált meg 37 migránst az Európai Unióba csempészni.

A vádirat szerint a vádlott Romániában egy parkolóban felvett az általa vezetett tehergépkocsiból és pótkocsiból álló jármű rakterébe 37 fő magát iraki, szír és szomore-szigeteki állampolgárnak valló, érvényes úti okmányokkal nem rendelkező személyt. A migránsokat az eljárás során ismeretlenül maradt elkövetők juttatták el a felvétel helyére. A vádlott a tehergépkocsival 2017. augusztus 18. napján éjjel 2 óra körül jelentkezett belépésre Magyarország területére a csanádpalotai határátkelőhelyen. A határellenőrzés során tételes vámvizsgálatra került sor, melynek során megtalálták a raktérben elrejtett migránsokat. Közülük senki nem rendelkezett az Európai Unió területére történő legális belépéshez szükséges érvényes úti okmányokkal. A járási ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásában lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.