Vádemelés a török-belga embercsempésszel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török-belga kettős állampolgárságú férfival szemben, aki idén augusztusban próbált meg 37 migránst az Európai Unióba csempészni.

A vádirat szerint a vádlott Romániában egy parkolóban felvett az általa vezetett tehergépkocsiból és pótkocsiból álló jármű rakterébe 37 fő magát iraki, szír és szomore-szigeteki állampolgárnak valló, érvényes úti okmányokkal nem rendelkező személyt. A migránsokat az eljárás során ismeretlenül maradt elkövetők juttatták el a felvétel helyére. A vádlott a tehergépkocsival 2017. augusztus 18. napján éjjel 2 óra körül jelentkezett belépésre Magyarország területére a csanádpalotai határátkelőhelyen. A határellenőrzés során tételes vámvizsgálatra került sor, melynek során megtalálták a raktérben elrejtett migránsokat. Közülük senki nem rendelkezett az Európai Unió területére történő legális belépéshez szükséges érvényes úti okmányokkal.

A járási ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásában lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Szijjártó Péter újranyitotta a limai magyar nagykövetséget

Következő sztori

Rétvári: szülőföldjükön várnak segítséget a rászorulók