Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki emberölésből szabadulva követett el kábítószercsempészést.

A vádirat szerint a vádlott ez év januárjában szabadult Macedóniában egy korábbi emberölés miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből. Ezt követően munkahelye nem volt, majd a vádlott ismeretlenekkel megállapodott abban, hogy Nyugat-Európába marihuanát csempész. Ennek érdekében a tulajdonába került egy személygépkocsi, amelynek első ülése alatt a merevítő lemezek kivágásával és a lábtér padlózatának megemelésével egy duplafalu üreget alakítottak ki. Ebbe a megbízói 32 csomag, mintegy 15 kg marihuanát helyeztek el, amellyel a vádlott 2017. január 26. napján a délutáni órákban belépésre jelentkezett Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya határátkelőhelyen. A tételes vámvizsgálat során a kábítószert lefoglalták, melyről a nyomozás megállapította, hogy annak tiszta hatóanyagtartalma különösen jelentős mennyiségű, annak alsó határát mintegy kétszeresen haladja meg.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Völner Pál: Sürgeti az idő a migrációpártiakat

Következő sztori

Nem változik a nyugdíjkifizetés novemberben sem