Kultúra

Törzsi hangulat és a modern hangzás az Agórában

Törzsi hangulat és a modern hangzás az Agórában

2017. október 25., szerda
Törzsi hangulat és a modern hangzás az Agórában

Az afrikai dobolást a modern klasszikus és könnyűzenével ötvöző Kalungu együttes ad koncertet a Szent-Györgyi Albert Agórában november 7-én.

A Kalungu zenéjében kreatív módon ötvözi az ősi tradicionális, elsősorban afrikai dobolást a modern klasszikus és könnyűzenével (rock, jazz, dnb), így egyedülálló módon egyszerre van jelen a törzsi hangulat és a modern hangzás. A megszokott ütőhangszerek mellett gyakran lepik meg közönségüket egyedi hangszerekkel is (hordó, kerékpár, műanyag csövek stb). Több mint 10 éves múltjukkal jelentős sikereket értek el hazánkban. Évek óta önálló műsorral járják az országot, pályafutásuk egyik csúcsa egy önálló koncert a Művészetek Palotájában. Saját műsoraik mellett vendégként szerepeltek Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjén, közös zenét írtak a Punnany Massiffal, szerepeltek a Balaton Method című zenés filmben, és létrehoztak egy közös produkciót a Suttyomba zenekarral, ahol a magyar és az afrikai népzene szólal meg közös hangon. Koncertjeiken a zene erejét, ritmusát és hangulatát háttérvetítéssel és különböző zenei effektekkel erősítik. Céljuk, hogy a zenével, a látvánnyal, humorral, és a közönséggel való interaktivitással igazi közösségi élményt teremtsenek. A november 7-én 19 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában kezdődő szegedi koncertjükön három vendégzenész is közreműködik,

Ágoston Georgina

énekkel,

Kató Dániel

gitáron és a szegedi

Bajnóczi Sándor

népi furulyán játszik együtt a zenekarral. Részletek

ITT

. https://www.youtube.com/watch?v=gi0BGdDG8-s

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.