/

Törzsi hangulat és a modern hangzás az Agórában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az afrikai dobolást a modern klasszikus és könnyűzenével ötvöző Kalungu együttes ad koncertet a Szent-Györgyi Albert Agórában november 7-én.

A Kalungu zenéjében kreatív módon ötvözi az ősi tradicionális, elsősorban afrikai dobolást a modern klasszikus és könnyűzenével (rock, jazz, dnb), így egyedülálló módon egyszerre van jelen a törzsi hangulat és a modern hangzás. A megszokott ütőhangszerek mellett gyakran lepik meg közönségüket egyedi hangszerekkel is (hordó, kerékpár, műanyag csövek stb).

Több mint 10 éves múltjukkal jelentős sikereket értek el hazánkban. Évek óta önálló műsorral járják az országot, pályafutásuk egyik csúcsa egy önálló koncert a Művészetek Palotájában. Saját műsoraik mellett vendégként szerepeltek Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjén, közös zenét írtak a Punnany Massiffal, szerepeltek a Balaton Method című zenés filmben, és létrehoztak egy közös produkciót a Suttyomba zenekarral, ahol a magyar és az afrikai népzene szólal meg közös hangon.

Koncertjeiken a zene erejét, ritmusát és hangulatát háttérvetítéssel és különböző zenei effektekkel erősítik. Céljuk, hogy a zenével, a látvánnyal, humorral, és a közönséggel való interaktivitással igazi közösségi élményt teremtsenek.

A november 7-én 19 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában kezdődő szegedi koncertjükön három vendégzenész is közreműködik, Ágoston Georgina énekkel, Kató Dániel gitáron és a szegedi Bajnóczi Sándor népi furulyán játszik együtt a zenekarral.

Részletek ITT.

Előző sztori

Varga Mihály: fejlesztési adókedvezmény innovatív vállalkozásoknak

Következő sztori

Vádemelés az életveszélyes sérülést okozó biztonsági őrrel szemben