Közélet

Terror: késes, gázolós támadót vett őrizetbe a kanadai rendőrség

Terror: késes, gázolós támadót vett őrizetbe a kanadai rendőrség

2017. október 1., vasárnap
Terror: késes, gázolós támadót vett őrizetbe a kanadai rendőrség

Elgázolt, majd megkéselt egy rendőrt egy férfi a kanadai Edmontonban, elmenekült, majd később autós üldözés után elfogták – közölte vasárnap a kanadai rendőrség, amely terrortámadásként kezeli az ügyet – írta meg a Magyar Idők.

A bűncselekmény a helyi stadionnál kezdődött, ahol a 30 éves gyanúsított nekihajtott egy rendőrnek, aki mintegy 5 métert repült, majd késsel támadt rá, de végül gyalog elmenekült. A megtámadott rendőrt kórházba vitték, sérülései nem voltak életveszélyesek. Az autóban megtalálták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját. Az elkövető után hajtóvadászat indult. Egy közúti ellenőrzésnél kiderült, hogy az igazoltatott jármű, egy költöztető kamion sofőrjének neve hasonlított a rendőrt elgázoló autó tulajdonosának nevére. Ekkor a sofőr a gázba taposott, a rendőrök pedig üldözni kezdték. A teherautó négy embert elgázolt, sérüléseik súlyosságáról a rendőrség nem adott tájékoztatást. A teherautó végül felborult, és a férfit őrizetbe vették. A rendőrség úgy véli, hogy a két eset összefügg, terrortámadásként kezelik az ügyet. Rod Knecht edmontoni rendőrfőnök sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a gyanúsított nem ismeretlen a hatóság számára, de személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.