/

Terror: késes, gázolós támadót vett őrizetbe a kanadai rendőrség

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elgázolt, majd megkéselt egy rendőrt egy férfi a kanadai Edmontonban, elmenekült, majd később autós üldözés után elfogták – közölte vasárnap a kanadai rendőrség, amely terrortámadásként kezeli az ügyet – írta meg a Magyar Idők.

A bűncselekmény a helyi stadionnál kezdődött, ahol a 30 éves gyanúsított nekihajtott egy rendőrnek, aki mintegy 5 métert repült, majd késsel támadt rá, de végül gyalog elmenekült. A megtámadott rendőrt kórházba vitték, sérülései nem voltak életveszélyesek. Az autóban megtalálták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját. Az elkövető után hajtóvadászat indult. Egy közúti ellenőrzésnél kiderült, hogy az igazoltatott jármű, egy költöztető kamion sofőrjének neve hasonlított a rendőrt elgázoló autó tulajdonosának nevére. Ekkor a sofőr a gázba taposott, a rendőrök pedig üldözni kezdték. A teherautó négy embert elgázolt, sérüléseik súlyosságáról a rendőrség nem adott tájékoztatást. A teherautó végül felborult, és a férfit őrizetbe vették.

A rendőrség úgy véli, hogy a két eset összefügg, terrortámadásként kezelik az ügyet. Rod Knecht edmontoni rendőrfőnök sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a gyanúsított nem ismeretlen a hatóság számára, de személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra.

Előző sztori

Spanyol kormány: nem történt népszavazás, sem ahhoz hasonló

Következő sztori

Labdarúgás: döntetlennel debütált a HFC új mesterével a kispadon