Közélet

Szijjártó: a túléléshez meg kell védeni a külső határokat

Szijjártó: a túléléshez meg kell védeni a külső határokat

2017. október 8., vasárnap
Szijjártó: a túléléshez meg kell védeni a külső határokat

A schengeni övezet túléléséhez meg kell védeni a külső határokat - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

A miniszter telefonon adott nyilatkozatában elmondta, a külső határok védelme nemcsak biztonsági, hanem gazdasági kérdés is. Emlékeztetett, hogy az áruk kiszámítható fuvarozása miatt az unióban keveset kell költeni a raktározásra, ami növeli az EU versenyképességét a világban. Rámutatott, jelenleg a migrációs válságról szóló viták zajlanak az Európai Unióban. Emlékeztetett, a magyar kormány álláspontja a kezdetektől egyértelmű és változatlan, a külső határokat meg kell védeni. Ebben a vitában fontos szövetséges

Sebastian Kurz

osztrák külügyminiszter, aki világossá tette, a külső határok védelme kell, hogy a legfontosabb szempont legyen a migrációs válság kezelésében - fogalmazott

Szijjártó Péter

. Ausztria Magyarországnak és a nyugat-balkáni országoknak is támogatást nyújtott a határvédelemben - tette hozzá. "Azt gondolom, nagyon fontos Magyarország szempontjából is az Ausztriában zajló választási kampány, hiszen ha egy néppárti vezetésű kormány alakulhat, akkor újabb fontos szövetségesünk lesz egy kormány vezetője" - mondta. Rámutatott, minél több olyan politikus kerül döntési helyzetbe, mint Sebastian Kurz, annál nagyobb eséllyel valósul meg a külső határok hatékony védelme.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.