Sok dolga volt a tűzoltóknak hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fa dőlt ki Csongrádon, a kiszáradt aljnövényzet égett a román-magyar határon, de műszaki mentésnél is segédkeztek a Csongrád megyei tűzoltók az elmúlt hétvégén.

A száraz füves, nádas terület gyulladt meg vasárnap kora délután Szegeden, a Ballagi tó soron. A szegedi tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki.

Egy idős asszony lakásához riasztották a szegedi egységeket vasárnap délelőtt. Az asszony a lakás erkélyén lett rosszul, nem tudott ajtót nyitni a mentőszolgálat munkatársainak. A tűzoltók kihúzós létra segítségével jutottak fel a második emeleti lakás erkélyére. A beavatkozásnak köszönhetően a mentőszolgálat rövid időn belül megkezdhette a sérült ellátását.

Veszélyesen megdőlt egy nagy méretű fa Csongrádon, a Jókai utcában. Vasárnap kora délután riasztották a város hivatásos egységét, a tűzoltók motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést.

Kiszombor közelében, a határ román oldalán gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet szombaton kora délután. A tűz mintegy nyolcszáz négyzetméteren Magyarország területére is átterjedt, ezért a makói egységeket riasztották a helyszínre. A tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Két kisgyermek maradt felügyelet nélkül egy hódmezővásárhelyi lakásban szombaton délután. A lakás bejárati ajtaja becsukódott, a szülők segítség nélkül nem tudták felnyitni az ajtózárat. A tűzoltók dugólétra segítségével, az ablakon keresztül jutottak be a lakásba. Az eset során nem sérült meg senki.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szombaton délután Szegeden, a Dorozsmai úton. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették az üzemanyag szivárgását. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Előző sztori

Szegeden ismertették a szociálterápiás szerepjáték hatékonyságát + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Sakkozó bántalmazása - Elkezdődött a megismételt elsőfokú eljárás

Legutóbbi hasonló cikkek