Kultúra

Péter Szabó Szilvia: Rögös út vezetett a sikerhez + FOTÓK

Péter Szabó Szilvia: Rögös út vezetett a sikerhez + FOTÓK

2017. október 15., vasárnap
Péter Szabó Szilvia: Rögös út vezetett a sikerhez + FOTÓK

Az énekesnő tizenöt éve sikert sikerre halmozva tevékenykedik a zenei pályán. Hamarosan újabb nagylemezzel rukkol el, amelyben, mint mondja, a gyökerekhez nyúl vissza. Legutóbb a balástyai közönséget kápráztatta el a jubileumi évre összeállított különleges produkcióval. Péter Szabó Szilvia a sikerekről, az anyaságról és a hamarosan megjelenő nagylemezéről mesélt portálunknak.

Tizenöt éve tevékenykedik a zenei pályán, hogyan készült a 2017-es jubileumi évre?

– Már tavaly megkezdődtek készülődések, hiszen ez egy nagyon fontos időszak. Sikerült egy elég különleges produkciót összeállítanunk, amivel jelenleg is járjuk az országot. Hamarosan vége az évnek, ezért a tervezett nagylemez megjelenése is időszerűvé válik, amely egy régen várt visszatérés lesz a „gyökerekhez”, természetesen megjelennek benne a rajongók által kedvelt népzenei dallamok is. Az új esztendőt pedig egy budapesti a nagy koncerttel szeretnénk indítani.

– Autodidakta módon tanult meg énekelni, egyik pillanatról a másikra került fel a vidéki létből a főváros forgatagába, majd sikert sikerre halmozva vált az emberek kedvencévé. Kezdetekben mennyire volt egyértelmű, hogy önnek a zenei pálya lesz a „kijelölt” útja?

– Édesanyám mindig azt mondja, hogy hamarabb kezdtem el énekelni, mint beszélni. Már korán világossá volt számomra, hogy ezen az úton szeretnék haladni, hiszen mindig is az volt az álomom, hogy egy napon a színpad lesz a munkahelyem. Persze, mint általában az lenni szokott, a sikerhez vezető út egyáltalán nem volt könnyű. Mondhatnám rögös utat jártam be, hogy megérkezzek. –

Az első NOX-dalok megjelenésekor a közönség számára újdonságnak számított a népzenei és modern dallamok ötvözése. Honnan hozza magával a népdalok szeretetét?

– Nem mondhatom, hogy már a kezdetek kezdetén éreztem volna egy bizonyos fajta megrögzöttséget a népzene iránt, hiszen sosem jártam táncházakba. Mégis ösztönösen szeretem a népdalok, és úgy gondolom, hogy ez a szeretet minden magyar emberben benne van. Fontos az ismeretük, mivel nagyon gazdag a néptörténetünk. Falusi lány lévén talán ez áll hozzám a legközelebb.

– A Nagy Duettben színpadán Pachmann Péterrel az oldalán szögezte a le tévéképernyők elé a nézők sokaságát. A tévés szereplés fokozta a közönség érdeklődését?

– A műsort nagyon sokan szerették, de lényeges változást nem érzékelek a produkció óta. Hála Istennek mindig is nagyon jó volt a kapcsolatom a rajongóimmal. Minden koncert után, addig maradunk a helyszínen, ameddig az utolsó ember is el nem szállingózik. Rengeteget dedikálok, fotózkodom, általában minden kívánságnak eleget teszek, ezt az emberek értékelik. –

Az énekesnő életébe az utóbbi években, mint mondja nagyon sok pozitív energia érkezett, ezért elsősorban a közönségnek is ezt szeretné átadni. A dalok által milyen érzéseket tud átadni a rajongóknak?

– Ha színpadon állok lehetőségem nyílik arra, hogy az emberekhez különféle érzéseket eljuttassak, elsősorban a szeretet erejét, a pozitív szemléletet és az erőt szeretném sugározni.

– A tavalyi évben életet adott első gyermekének, az anyaság mégsem szólította el a hivatása mellől. Hogyan tudja összeegyeztetni a két szerepet?

– Szerencsénk van, mert nagyon sok segítséget kapunk a nagyszülőktől, legfőképp a nagymamáktól, ugyanis örömmel vigyáznak a babára. A fellépések könnyedén megoldhatóak, mert a párom is be tud segíteni. Egy kis családi összefogással minden könnyedén megy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.