Írjon nekünk

Sport

Női vízilabda: a lányoknál is elkezdődik a pontvadászat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE női pólósai hosszú nyári szünet után augusztus elején kezdték el a felkészülést a következő bajnoki idényre. Jelentős változások történtek a keretben, az elvárás ezzel együtt továbbra is a legjobb négy közé kerülés a szezon végén.

A Tatabánya ellen száll medencébe a 2017/2018-as bajnoki szezon nyitányán a Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE együttese. Molnár Péter lányai egy nagyon hosszú felkészülés után, hazai környezetben vághatnak neki a pontvadászatnak szombat este. Ahogy arról korábban beszámoltunk, történtek változások nyáron a keret összetételét illetően, az egyik legnagyobb érvágás a válogatott center Bujka Barbara távozásával érte a szegedi együttest, aki Gémes Alexával karöltve szerződött a Ferencvároshoz. Közel másfél évtized játék után szögre akasztotta sapkáját Lengyel Dorottya, de Miklós Dóra, Rudics Boglárka és Veréb Alexandra is bejelentette visszavonulását a holtszezonban, így velük már nem találkozhatunk a medencében.

“Igaz, hogy hosszú volt a felkészülés, de a légiósok csak később tudtak csatlakozni a munkához, így azért még bőven van min dolgoznunk, főleg az emberhátrányos védekezésen és az emberelőnyös figurákon. Nagyon átalakult a keretünk, ezért egyelőre nem tudnám megmondani, hogy mire leszünk képesek hosszú távon és nem is szeretnék konkrét helyezést ebből adódóan kitűzni célként. Az egyértelmű, ahogy az előző években, az UVSE és a Dunaújváros most is kiemelkedik majd a mezőnyből, de például a Ferencváros, annak ellenére hogy új csapat, rendkívül jól erősített” – mondta Molnár Péter vezetőedző.

Több játékosra is szüksége volt tehát a stábnak, hogy a távozókat és visszavonulókat pótolja. Az új idényben amerikai és ausztrál légiósa is lesz a szegedieknek, a Bujka Barbara pótlására érkező Nikki-Marie Bell a hawaii bajnokságból, az ausztrál kapus Tess Hosking hazája pontvadászatából érkezik a napfény városába. Korábban arról is szó esett, hogy az ausztrál válogatottal a budapesti világbajnokságon megforduló Zoe Arancinit is megszerzi a gárda, ám végül ez a szerződés meghiúsult.

“A centerjátéknak még javulnia kell, az amerikai játékosunknak még szüksége van egy kis időre, hogy megtalálja az összhangot a társakkal, hogy ráérezzenek egymás játékára. Volt szó róla, hogy leigazolunk még egy játékost center posztra, aki az UVSE II. színeiben játszott is ellenünk tavaly, viszont ő csak péntekenként tudott volna jönni az edzésekre, így végül nem szerződtettük. Abban hiszek, hogy úgy tudunk fejlődni és rendesen együtt dolgozni, ha mindenki itt van minden edzésen” – tette hozzá a szegedi vezetőedző, akinek konkrét elképzelései vannak a nyitánnyal kapcsolatban.

“A Tatabánya ellen mindenképpen győzelmet várok hétvégén. Nagyjából a bajnokság hasonló szakaszában találkoztunk velük tavaly is, akkor magabiztosan nyertünk, ezt szeretném most is látni” – mondta Molnár Péter.

Sport

Sportmenü: ősi riválisához utazik a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteseményei.

Tovább olvasom

Hírzóna

Idén 15. alkalommal rendezik meg az Egy a nemzet futballtornát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban fociznak a délvidékiek, székelyföldiek, felvidékiek és kárpátaljaiak.

Tovább olvasom

Sport

Veszprémbe igazolhat a MOL-Pick Szeged egyik alapembere

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Jorge Maquedának az idény végén lejár a szerződése a Tisza-parti csapatnál.

Tovább olvasom

Aktuál