Női kézilabda: a HLKC nyerte a megyei rangadót

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vereséget szenvedett a Kézilabda Szeged SE a Hódmezővásárhely ellen a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjának alsóházi rangadóján.

Gyors gólváltással indult a találkozó, a felek felváltva találtak be a kapuba. Mindkét csapat játékát a kapkodás jellemezte, ez a vártnál több hibát és labda-eladást eredményezett, így egyik fél sem tudott nagyobb előnyt szerezni. A vendég szegediek leginkább átlövésekkel kísérleteztek, ám egy vásárhelyi időkérés után, a félidő derekán higgadtabbá vált a HLKC játéka, aminek következtében kétgólos előnnyel vonulhattak szünetre Bartók Csaba lányai.

A szünet után szemmel láthatóan sebességet váltott a Hódmezővásárhely, gyors támadásaikat rendre góllal zárták, tíz perc alatt a kétgólos előnyüket hatra növelték (18-12). A KSZSE azonban nem adta fel, szívósan küzdve visszakapaszkodott négy gólra. A hazai kapsuok viszont akkor léptek elő, amikor a legjobban kellett, Dömény-Veress egymás után két hétméterest hárított, Ádász pedig több átlövést és ziccert is hatástalanított. A 11 gólig jutó Lovistyék vezérletével végül 7 gólos győzelmet aratott a HLKC.

A KSZSE a bajnokságban legközelebb az Orosháza csapatát fogadja az Etelka soron, míg a Hódmezővásárhely újabb megyei derbit vív, ezúttal az SZKKSE ellen péntek este az újszegedi sportcsarnokban.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 6. forduló

HLKC – Kézilabda Szeged SE 29-22 (13-11)
Hódmezővásárhely 100 néző. Vezette: Héjas Tímea, Kránitz Andrea.
KSZSE: Fodor – Kónya , CSÁKI 6, Lukács 1, Dobó 1, Csoknyai 4, Szűcs 2 (2). Csere: Kothencz, Kürti (kapusok), Szeder, Papp, Mike 1, Karácsonyi 1, FARKAS 6 . Edző: Gaál Adrienn.
HLKC: Dömény-Veress – Horváth, Nagy 4, SZEPESI 7, Herceg 4, LOVISTYÉK 11, Kandó, Csere: Ádász, Áncsán (kapusok), Földesi 1, Török 1, Becsei 1, Bálint. Edző: Bartók Csaba.
Hétméteres: 6/6 ill. 4/2
Kiállítás: 10 perc ill. 10 perc.

Bartók Csaba: “Szép győzelmet arattunk megyei riválisunk ellen, ami a mérkőzés összképe alapján lényegesen nagyobb különbségű is lehetett volna. Jó tempóban, dinamikusan kézilabdáztunk. A lányok nagyot küzdöttek a fizikálisan erősebb, lényegesen magasabb szegedi csapat ellen, ez támadásban egy kicsit több technikai hibát eredményezett. Összességében elégedett vagyok, és gratulálok csapatomnak!”

Gaál Adrienn: “Jót tenne a kézilabdának, ha hagynák hogy a két csapat döntse el a mérkőzés eredményét. Az “A” keretes játékvezetők kritikán alul teljesítettek ezen a mindkét fél számára nagyon fontos találkozón.”

Előző sztori

A szakértők szerint beszámíthatatlan az ügyész meggyilkolását tervező férfi

Következő sztori

Fidesz: reménytelen helyzetben az ellenzék