Migránsokat adtak át a román hatóságoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar rendőrök átadták a román hatóságoknak a korábban Kiszombor közelében elfogott illegális migránsokat – írja a police.hu.

A Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség járőrei október 3-án 1 órakor fogták el a 12 határsértőt.

A migránsok magukat iraki állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a határsértőket a kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően, október 4-én délelőtt átadták őket a román hatóságoknak.

Több tucatnyi érkezett

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 35 migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket – írja a police.hu.

A járőrök október 4-én 1 óra 10 perckor Röszke külterületén három koszovói, nem sokkal később Ásotthalomnál 18 pakisztáni és 1 nepáli, majd 4 óra körül szintén Röszkénél 9 koszovói és 4 török illegális migránst tartóztattak fel. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Folytatódik a MASZK Őszi Kollekciója

Default thumbnail
Következő sztori

Hiányolja a tehetséget az MSZP-ból Kovács László

Legutóbbi hasonló cikkek