Közélet

Meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

Meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

2017. október 13., péntek
Meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

A Szegedi Járásbíróság ügyészi indítványra két hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc

elmondta, hogy

Czeglédy Csaba

és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A bíróság a bűnismétlés, az eljárás meghiúsítása és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. A Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. Céljuk a gyanú szerint az volt, hogy a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék. A gyanú szerint ezzel csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Szocik előzetesben

Az MSZP és a DK ügyvédje, Czeglédy Csaba szocialista politikus által vezetett Humán Operátor Zrt.

három alkalmazottjának

– egyikük az MSZP szombathelyi irodavezetője – előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság. Czeglédy és társai ellen a diákmunka-közvetítés kapcsán bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a bűnszervezet mintegy 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Jelenleg tizenheten vannak előzetesben. A Fidesz szerint a milliárdok az MSZP és a DK pártkasszájába vándorolhattak.

A baloldal felelőssége

Országgyűlési határozati javaslatban kérik a kormányt, hogy teremtse meg a kártalanítás jogi lehetőségét a Czeglédy-ügyben – jelentette be a Fidesz frakcióvezetője.

Gulyás Gergely

azt mondta, becslések szerint mintegy ezer diákmunkásnak tartoznak több mint százmillió forinttal, amit a költségvetés általános tartalékából fedezhetnek. Hozzátette: a Czeglédy-ügyért az egész magyar baloldal politikai felelősséggel tartozik.

Luxusstróman

Czeglédy Csaba 80 millió forintos kölcsönt kapott

Gyurcsány Ferenc

családi cégétől, az Altus Zrt.-től hogy tevékenységét és „fényűző életmódját” folytathassa – derült ki. A DK elnöke azzal magyarázta a magyarázhatatlant, hogy „tisztességes, becsületes embernek ismerte meg, és barátjának érezte” a szombathelyi politikus-ügyvéd-vállalkozót. – Czeglédy egyik ügyfele

Botka László

> már megbukott, a másiknak színt kell vallania – fejtette ki Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Budai Gyula

fideszes képviselő pedig úgy fogalmazott, a Czeglédy nem más, mint „a volt kormányfő és a baloldal strómanja”.

Fidesz: a szocialisták tisztázzák a "Czeglédy-botrányt"!

A Fidesz arra szólította fel az MSZP-t, hogy mielőtt vádaskodnak, tisztázzák a "Czeglédy-botrányt". A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Szakács László, az MSZP parlamenti frakciójának helyettes vezetője azt mondta, pártja feljelentést tesz és adatokat kér ki a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól az ügyben, hogy Magyarország külképviseletei hány offshore hátterű céggel szerződtek. A Fidesz reagálásában a Czeglédy Csaba ügyvéd és MSZP-s szombathelyi képviselőhöz köthető üggyel kapcsolatban azt írta, a baloldal legújabb korrupciós botrányában 3 milliárdos áfacsalást követtek el és a pénzből a baloldal kampányát akarták finanszírozni. Gyurcsány Ferenc DK-elnök és a szocialisták eddig nem tisztázták, hogy mit tudnak erről - fogalmaztak. A külképviseletek szerződéseivel kapcsolatban azt írták, a külképviseletek a működésükhöz szükséges alapszolgáltatásokra az adott országban működő vállalkozásokkal tudnak szerződéseket kötni, ez természetes, és semmi köze az offshorozáshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.